Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pissen onder de douche: goed of slecht?

De één vindt het ronduit smerig en de ander geniet er stiekem ontzettend van om z'n plasje te laten lopen tijdens het douchen. Maar is het nou eigenlijk goed om te plassen onder de douche?

Douchen

Er zijn maar weinig Nederlanders die durven toe te geven dat er gepist wordt onder de douche. Sterker nog, het schijnt een beetje een taboe te zijn. Toch meldt MAN MAN dat 61% van de Nederlanders zijn of haar urine gewoon laat lopen terwijl ze staan te genieten van het warme water. En dit blijkt helemaal niet zo'n slecht idee te zijn. Wij leggen je uit waarom.

De voordelen

Er zitten nogal wat voordelen aan urineren tijdens het douchen. Zo is het bijvoorbeeld beter voor het milieu, doordat je geen extra water verspilt tijdens het doortrekken. Je trekt namelijk met één plasbeurt al zo'n 6 liter water door. Dat is veel. Vooral als je vaak op een dag moet. Naast het besparen van water, bespaar je op nog een manier geld, namelijk doordat je minder pleepapier hoeft te kopen. Je gaat namelijk vast niet onder de douche alsnog wat papier pakken, aangezien water en papier niet echt vrienden zijn.

Op het geld besparen na is het ook nog eens hygiënisch. Dat klinkt misschien vreemd, want je staat gewoon je blaas te legen op de grond, maar toch is het echt waar. Urine heeft namelijk een reinigende functie. Blijf wel vooral gewoon bleek gebruiken en pis niet ineens overal overheen. Dat zou goor zijn.

Tot slot is het óók nog eens goed voor je gezondheid. Een toiletbril kan behoorlijk smerig zijn. Zelfs zo vies, dat je een ontsteking zou kunnen oplopen aan je urinebuis. Ook dit gaat je natuurlijk niet overkomen wanneer je je douche vol zeikt. En komt er wat plas over jezelf heen? Wees niet bang. Hartstikke goed voor je huid. Super toch?

Wat je hier allemaal mee doet, moet je vooral lekker zelf weten. Poep alleen vooral niet onder de douche of over jezelf heen. Je kan niet alles laten lopen.

Lifestyle
  • MAN MAN
  • Adobe Stock