Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek wijst uit: we fappen veel te weinig

Wij mannen moeten af en toe een momentje hebben waarop we ons terug kunnen trekken voor een fijne activiteit, maar hoe vaak moeten we eigenlijk met ons zelf spelen voor een betere gezondheid?

tissues

Oké, eerlijk is eerlijk, we doen het allemaal. Masturberen. Er is niks mis mee om het af en toe leuk te hebben met jezelf. Maar hoe vaak moet je dat eigenlijk doen. En oh ja, je wordt er echt niet blind en doof van. Dat is een fabeltje.

Het blijkt voor een man heel gezond te zijn om 21 keer per maand te masturberen. Dit kan onder andere de kans op prostaatkanker verkleinen. Dit hoeft niet per se solo te zijn trouwens. Een vrijpartij heeft hetzelfde effect. Dat beweren onderzoekers van European Urology. Het regelmatig spelen met je kleine vriend zou de kans op de ziekte tot een derde verminderen.

Hoe dat precies zit is onduidelijk. Volgens IFLScience zou het kunnen dat een orgasme ervoor zorgt dat je gifstoffen wegspoelt die de kans op kanker verhogen. Sla 'no nut november' dus maar even over. Gelukkig genezen de meeste mensen van prostaatkanker, maar voorkomen is beter dan genezen

Als we kijken naar het gemiddelde aantal keer dat mannen aan zelfbevrediging doen komen we lang niet aan de 21. We doen het nog geen tien keer per maand. Terwijl ruim twee keer zo vaak goed voor je is. Voel je daarom niet verlegen om wat vaker een handoefening te doen.

Dus is het voor jou alweer even geleden? Neem dan even een momentje voor jezelf. Blauwe ballen heb je immers ook niets aan.

Lifestyle
  • JFK
  • Adobe Stock