Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bodybuilder streamt moord op ex-vriendin live op Instagram: 'Ik ben populair!'

Nermin Sulejmanovic heeft een gruweldaad begaan. De Bosnische bodybuilder en fitnessinstructeur streamde het moment dat hij zijn ex-vrouw doodschoot live op Instagram. Daarna bracht hij nog twee mensen om het leven.

Bodybuilder

Afgelopen vrijdag pakte Sulejmanović zijn geweer en schoot zijn ex van dichtbij door het hoofd. Dit terwijl de 35-jarige Bosniër het bloederige tafereel livestreamde en mensen dus live mee konden kijken. Dit meldt Het Laatste Nieuws (HLN).

"Jullie zullen nu rechtstreeks zien hoe hoe een moord eruitziet", zou Sulejmanović hebben gezegd voordat hij de trekker overhaalde. Ondertussen zette hij ook nog foto's van het walgelijke tafereel op zijn Instagram-pagina. HLN schrijft dat het kind op de achtergrond te horen was op het moment dat de bodybuilder zijn ex doodschoot. Het kind liet hij verder met rust.

Tijdens zijn moordlustige stream deelde Sulejmanović naar verluidt de reden dat hij zijn ex om het leven bracht: "Ze heeft mijn kind acht dagen lang verborgen gehouden voor mij. Ik ga mijn wapen nu herladen en mijn tocht verderzetten." En ook: "Ik ben geen kind waarmee je kan spelen. Nu is alles te laat."

Meerdere doden

De bodybuilder zou naast zijn vrouw nog twee mensen om het leven hebben gebracht en drie personen hebben verwond. Ook dit zou hij hebben toegegeven in een latere stream. Volgens het Servische Telegraf zei de bodybuilder hierover het volgende: "Ik probeerde nog een politieagent te vermoorden. Die lul rende weg."

Op social media zou hij nog op een misselijke manier hebben opgeschept. "Ik heb nu 10.000 volgers op Instagram", aldus de Bosniër. "Ik ben populair!" Volgens de NOS keken er duizenden mensen mee met de stream. Sommigen spoorden de bodybuilder zelfs aan volgens de omroep.

Uiteindelijk maakte Sulejmanović ook een eind aan zijn eigen leven. Dit nadat hij uren werd opgejaagd door de politie.

Felle kritiek

In Bosnië is felle kritiek op de autoriteiten. De doodgeschoten ex van de verdachte zou ondanks een aanvraag voor een contactverbod en een aangifte van huiselijk geweld niet goed zijn beschermd. Haar verzoek werd namelijk afgewezen door de rechter omdat ze volgens diverse media niet durfde te getuigen tegen haar agressieve ex. Ook zou haar onderduikadres gelekt zijn, aldus de lokale autoriteiten. Er loopt een onderzoek naar het drama. Door heel Bosnië worden bovendien demonstraties gehouden tegen vrouwengeweld naar aanleiding van de Instagram-moord.

Misdaad
  • HLN, NOS, Sportnieuws
  • Adobe Stock