Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

René van der Gijp kijkt uit naar nieuw seizoen Vandaag Inside: 'Frans Timmermans gaat eraan!'

René van der Gijp heeft zin in het nieuwe seizoen van Vandaag Inside. Hij denkt dat de lijsttrekker van PvdA/GroenLinks, Frans Timmermans, minder zin heeft in een nieuw seizoen van Derksen, Genee en Van der Gijp.

Vandaag Inside

Na een lange vakantie keren de heren van Vandaag Inside weer terug op de buis. Wilfred Genee en René van der Gijp mochten dinsdagavond op Veronica al even warmdraaien voor een lading aan uitzendingen. Zij deden de presentatie en analyse van de wedstrijd PSV-Sturm Graz (4-1) in de derde voorronde van de Champions League.

In de uitzending van De Oranjezomer blikte het tweetal ook alvast vooruit op het nieuwe seizoen van Vandaag Inside. Van der Gijp geeft aan dat hij er weer zin in heeft: "Jazeker, Frans Timmermans niet, denk ik. Fransie, die gaat eraan!"

Hiermee doelt Gijp op zijn compagnon Johan Derksen. De Snor steekt niet onder stoelen of banken dat hij geen fan is van Frans Timmermans. Zo noemt de analist hem vaak een 'groene gek', doelend op de klimaatplannen van de politicus. In een interview tegenover Shownieuws gaf Derksen al aan dat hij denkt dat Timmermans een nog grotere ramp voor Nederland is dan Sigrid Kaag.

Zomerstop

Het moet voor Johan deze zomer niet makkelijk geweest zijn om thuis te zitten. Alle onderwerpen waar hij al maanden over zat te oreren kwamen in de zomerstop van de meningenshow in het nieuws. Zo vond Derksen dat Rutte op moest stappen en onze premier kondigde zijn vertrek uit de politiek aan in de zomerstop van het programma. Verder werd, de door Derksen zo gehekelde, Frans Timmermans de lijsttrekker van PvdA/GroenLinks.

Gijp gaf in een interview met Shownieuws aan dat hij denkt dat in de eerste twee weken vooral Johan aan het woord zal zijn. Tijdens de wedstrijdanalyse van PSV liet hij weten dat het wel handig is als Wilfred en hij dan gewoon aan tafel zitten: "Ja, het is ook wel leuk dat er toch ook wel wát vragen aan hem gesteld worden natuurlijk", besluit de ex-voetballer.

Het nieuwe seizoen van Vandaag Inside is vanaf maandag 14 augustus elke werkdag om 21:35 te zien bij SBS6.

Entertainment
  • Shownieuws, De Oranjezomer, Veronica
  • NL Beeld / Proshots
  • Vandaag Inside