Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De leukste dierentuinen in Nederland

Nederland mag dan een klein land zijn, het heeft een aantal van de beste dierentuinen van Europa en biedt bezoekers een geweldige kans om dieren in het wild van dichtbij te ervaren in een gecontroleerde omgeving.

Dierentuin

Dierentuinen zijn een perfect uitje wanneer u in een vakantiehuis op een vakantieparkzit. Naar welke dierentuin gaat u?

Burgers' Zoo  

Een van de populairste dierentuinen van Nederland is Burgers' Zoo in Arnhem. De dierentuin staat bekend om zijn innovatieve en natuurlijke habitats en heeft prijzen gewonnen voor zijn tentoonstellingen. Het open, rotsachtige terrein van de Bos-tentoonstelling biedt een leefgebied voor een groot aantal primaten, waaronder orang-oetans en chimpansees, terwijl de Oceaan-tentoonstelling meer dan vijf miljoen liter meet en een groot koraalrifsysteem heeft. De woestijntentoonstelling repliceert het dorre, hete klimaat van de Sonora-woestijn in Mexico en het Caribisch gebied, terwijl de Mangrove-tentoonstelling een koraalrif en een mangrovebosecosysteem heeft.

Artis  

Dierentuin Artis, ook wel bekend als Dierentuin van Amsterdam, ligt in het hart van Amsterdam. Het werd geopend in 1838 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste Nederlandse dierentuinen. De dierentuin beslaat meer dan 14 hectare en herbergt een breed scala aan dieren, van giraffen en zebra's tot chimpansees, leeuwen en tijgers. Bezoekers kunnen ook verschillende soorten vogels en reptielen zien in de dierentuin.

Wildlands  

Wildlands Dierenpark bevindt zich in Emmen, een klein stadje in de Nederlandse provincie Drenthe. Het park beslaat meer dan 22 hectare en is ontworpen om verschillende ecosystemen en regio's over de hele wereld na te bootsen. De dierentuin heeft drie hoofdsecties: de Jungola, een tentoonstelling met jungle-thema, de Serenga, die zich richt op de Afrikaanse savanne, en de Nortica, die de Arctische en Antarctische gebieden laat zien. U kunt een breed scala aan dieren verwachten, van olifanten, cheeta's en giraffen in de Serenga tot pinguïns, ijsberen en zeeleeuwen in de Nortica. De dierentuin heeft ook waterattracties en boottochten op de Jungola-tentoonstelling, met een overdekte waterval en een gesimuleerde regenwoudervaring. Bezoekers van Dierenpark Wildlands Emmen kunnen ook deelnemen aan interactieve belevenissen, zoals het voeren van de dieren of het maken van een safaritocht.

Apenheul  

Een andere must-see is primatenpark Apenheul in Apeldoorn, waar meer dan 35 verschillende soorten primaten leven, in totaal meer dan 300 apen dus. Bezoekers kunnen getuige zijn van de close-up interacties van de apen, in een natuurlijke boshabitat. Het park is ook gericht op natuurbehoud en herbergt een fokprogramma voor bedreigde primaten, waaronder de Javaanse gibbon.

Diergaarde Blijdorp  

Diergaarde Blijdorp is een andere ongelooflijke dierentuin met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1886. De dierentuin herbergt een verzameling zeldzame en exotische dieren en prachtige leefgebieden, waaronder het Oceanium, het grootste aquarium in de Nederland, bestaande uit negen verschillende aquaria. Het Oceanium heeft een tunnel die naar een onderwaterwereld leidt, waar bezoekers door enorme aquaria kunnen lopen met soorten als zandhaaien, roggen en schildpadden.

Boek uw vakantiehuis op een vakantiepark in Nederland en ga op ontdekking!

Nederland is de thuisbasis van enkele van de meest innovatieve dierentuinen van Europa, en elk van de bovengenoemde dierentuinen biedt bezoekers een onvergetelijke buitenervaring. Van Artis tot Diergaarde Blijdorp, er is voor elk wat wils in deze dierentuinen! Of u nu meer wilt weten over natuurbehoud of gewoon wilt genieten van de adembenemende vergezichten, Nederland heeft alles in huis om een blijvende indruk achter te laten.

Lifestyle
  • Adobe stock