Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: piemelknuffel is hit van Tilburgse kermis: 'Hier, heb je een rupsje'

Dat je op de kermis een knuffel van je favoriete superheld of een horloge kunt winnen weten de meeste mensen wel. Op de kermis van Tilburg kan je nu echter een wel heel bijzondere prijs winnen: een piemelknuffel.

Kermis

Nee, je leest het niet verkeerd. Op de Kermis van Tilburg kan je een knuffel in de vorm van een piemel winnen. Het blijkt een goede zet van de kermisklanten. De knuffel is razend populair, vertelt exploitant Arend Harms aan het Brabants Dagblad: "Ze gaan er met duizenden uit."

De mensen die graag een exemplaar willen winnen moeten wel geduldig zijn, vertelt een omwonende van de kermis: “Er staan soms zelfs rijen voor de grijpmachines met deze knuffel.”

Harms geeft aan dat hij nog wel even heeft getwijfeld of deze schunnige prijs wel door de beugel kon: "Ik weet ook niet of het in elk christelijk dorp kan en of de reacties overal goed zijn. Maar eigenlijk lacht iedereen hier alleen maar. En als ze het wel vervelend vinden, kan ik daar best begrip voor hebben."

De kermisexploitant is zelf verrast door het succes van de knuffel: "Het is dit jaar met afstand het populairst. Daar verbaas ik mij ook over." Exploitant van de grijpkramen Christian Bosman ziet dat de knuffel gewild is onder alle leeftijden: "Ik heb zelfs gezien dat er eentje een kinderwagen in ging met de opmerking: 'Hier, heb je een rupsje.'"

Het lijkt erop dat door het succes van de knuffel er ook andere varianten komen. Harms kondigt aan dat het assortiment wordt uitgebreid. Binnenkort zijn de piemelknuffels namelijk ook in andere kleuren te winnen op de kermis.

Bizar
  • Brabants Dagblad
  • NL Beeld / Regiofotografie