Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meningen over kermisrage zeer verdeeld: 'Maak van dit land geen Sharia-land'

Het is momenteel de trend op de Nederlandse kermissen: de piemelknuffel. Niet iedereen is echter blij met deze rage.

kermis

De BoerBurgerBeweging in Berkelland pleitte eerder al voor een verbod op de pluizige penissen. De lokale afdeling van de partij vindt het niet normaal dat kleine kinderen met dit speelgoed thuiskomen van de kermis en vindt dat men het ook niet normaal moet maken: “Het lijkt ons heel erg goed om hier op de strepen te gaan staan.”

Gemeenteraadsleden beweren dat er meerdere klachten zijn binnengekomen van verontruste ouders die de kermis opliepen en geconfronteerd werden met de knuffels in penisvorm. Hart van Nederland vroeg aan hun panel wat zij vonden van de pluchen piemel en de meningen zijn verdeeld. Zo is een moeder uit Hollandscheveld niet gecharmeerd van de prijs: “Wat is de meerwaarde van die piemel?”

Een andere respondent is ook geen voorstander van de knuffel. Hij vindt dat kinderen veel moeten incasseren met deze “onzin.” En weer iemand anders vindt het niet passen om deze prijs uit te reiken op de kermis.

'Sharia'-land

Toch is een groot merendeel tegen een verbod op het pluchen beestje. Slechts 18 procent van de respondenten vindt dat de piemelknuffel verboden moet worden. Zo denkt één van de respondenten dat de rage zo weer overwaait: “Laat ze toch en maak er geen probleem van.” Ook een andere deelnemer aan het onderzoek ziet geen problemen in het speelgoed: "Maak van ons land alstublieft geen 'Sharia-land'."

Toch blijven de meningen verdeeld over de actie van de kermisexploitanten. Zo kan 48% van de respondenten wel lachen om de prijs, maar noemt 48% het ronduit ordinair. 4% van de deelnemers heeft geen mening.

Bizar
  • Hart van Nederland
  • NL Beeld / Regiofotografie