Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Haaien worden helemaal wild van gedumpte coke

Haaien die met hun bek in de poeder zitten, klinkt als waanzin. Toch is het mogelijk in Florida echt het geval.

Haaien

Er wordt nog volop onderzoek gedaan, maar het lijkt erop dat de haaien aan de kust bij Florida helemaal wild zijn van cocaïne. Dankzij smokkelaars die hier hun witte poeder dumpen, kunnen de haaien ook eens knetterhard gaan.

Cocaine Shark

Volgens Fox News werd het witte poeder in het water gedumpt door smokkelaars die een poging deden om de drugs binnen de VS te krijgen. Vaak worden deze dan weer opgepikt door andere lui in bootjes. Een deel van de balen spoelen regelmatig aan op de stranden van Florida. In de documentaire Cocaine Shark is te zien hoe marine bioloog Thom Hird onderzoekt of de haaien in contact zijn gekomen met de coke. Tijdens het onderzoek stuitten ze op een hamerhaai die zich vreemd gedroeg. Mogelijk door de coke.

Samen met milieuwetenschapper Tracy Fanara besloot Hird om verpakkingen die eruitzagen als cocaïnebalen de zee in te gooien. De haaien gingen er als een gek op af en beten eruit. Gretig wel.

Om nog een stapje verder te gaan gaven ze de haaien een speciaal vispoeder. Dit poeder heeft ongeveer hetzelfde effect op het brein van de haai als het kostbare witte poeder. Hierna was het helemaal feest, want de haaien werden behoorlijk wild van de poejer.

Volgens Hird is de volgende stap om de haaien echt met coke te voeren. Of de haaien gebruikelijk, als een verslaafde, de cocaïne binnen krijgen is nog niet duidelijk. Om hierover uitspraken te doen moet er eerst meer onderzoek gedaan worden. In ieder geval hoeven de haaien er geen dikke flappen voor neer te leggen.

Bizar
  • Fox News
  • Adobe Stock