Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaten Ridouan T. krijgen geen extra tijd van de rechtbank

De nieuwe advocaten van Ridouan T. krijgen geen negen maanden uitstel in het Marengo-proces. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam besloten.

rechtbank Amsterdam

De nieuwe advocaten hadden uitstel aangevraagd om zich in te lezen in het Marengo-proces. Dat verzoek is afgeslagen. De rechtbank vindt het belang dat de zaak verder wordt afgerond zonder vertragingen zwaarder wegen. Eerder werd al duidelijk dat de uitspraak in de zaak al enkele maanden vertraging heeft opgelopen. Dat is genoeg tijd voor de advocaten om zich in te lezen volgens de rechtbank.

Het uitstellen van de uitspraken met 9 maanden zou grote gevolgen hebben. Het Marengo-proces, waarin 17 verdachten terechtstaan voor meerdere liquidaties en pogingen daartoe, loopt al vijf jaar. Sommige verdachten zitten dus ook al jaren in voorarrest. Dit zou alleen maar langer duren als het vonnis wordt uitgesteld.

Weski

Tot voor kort nam Inez Weski de verdediging van T. voor haar rekening. Tot ze in april werd opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie en het schenden van geheimen. Ze wordt ervan verdacht als een soort doorgeefluik gefungeerd te hebben tussen Ridouan T. en personen buiten de streng beveiligde gevangenis in Vught.

Inmiddels heeft ze haar taken als advocate van T. neergelegd en het stokje doorgegeven aan Van Berge Henegouwen, Michael Ruperti en Arthur van der Biezen.

Misdaad
  • Nos
  • NL Beeld / Robert Meerding