Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wordt Johnny de Mol vervolgd voor mishandeling? Rechtbank Ibiza doet onderzoek

De zaak draait om de vermeende mishandeling van Shima Kaes, de ex van Johnny de mol, zo'n 9 jaar geleden op het Spaanse party-eiland Ibiza.

Johnny

Wordt Johnny de Mol in Spanje vervolgd wegens mishandeling? Die kans is aanwezig, schrijft de Telegraaf vandaag. Volgens de krant buigt de rechtbank op Ibiza zich over een kwestie uit 2015. Johnny's toenmalige vriendin deed destijds aangifte omdat ze door hem in elkaar zou zijn geslagen na een bruiloft waar het stel aanwezig was.

De Spaanse rechtbank gaat onderzoek doen en zowel Johnny als Shima wordt gehoord als getuige, waarna er een besluit volgt of Johnny wordt vervolgd of niet. Zo ja, dan wordt de zoon van mediatycoon John de Mol officieel aangemerkt als verdachte. Dat is hij nu nog niet.

Zaak geseponeerd

Eerder werd een Nederlandse zaak rondom de vermeende mishandelingen van Shima Kaes door haar ex Johnny geseponeerd. In december 2020 deed Kaes aangifte tegen haar ex-verloofde. Ze beschuldigde hem van mishandeling en poging tot doodslag. Ze zou hem een aantal keer hebben geconfronteerd met zijn cocaïnegebruik, wat verschillende malen uitmondde in fysiek geweld, aldus Kaes. De Mol zou zijn ex-verloofde geschopt en geslagen hebben, op haar zijn gaan zitten en aan haar haren hebben getrokken.

De Mol en Kaes in 2015

Het OM besloot uiteindelijk niet tot vervolging over te gaan wegens gebrek aan bewijs. Het bewijs dat door Kaes en haar advocaten was aangeleverd, blijkt volgens justitie niet controleerbaar of zelfs helemaal niet te bestaan. Ook zouden de beweringen van de door Kaes aangedragen getuigen niet overeenkomen met haar eigen verhaal over de vermeende mishandelingen door De Mol.

Kan Johnny wel vervolgd worden in Spanje?

Het nieuws uit Spanje is opvallend, omdat het (deels) over dezelfde feiten lijkt te gaan, namelijk de vermeende mishandeling op Ibiza. En je kunt niet twee keer vervolgd worden voor hetzelfde feit, ook niet als het zaken in verschillende landen betreft.

De Mols Nederlandse advocaat Wout Morra zegt tegen de Telegraaf dat dit 'precies dezelfde aangifte' is die in Nederland is geseponeerd.

Morra : "Iemand kan niet twee keer worden vervolgd voor hetzelfde feit, en het lijkt erop dat de wederpartij de Spaanse rechtbank niet heeft ingelicht over het Nederlandse onderzoek en sepot."

Volgens Kaes' juridisch adviseur Karim Aachboun is dat laatste absoluut niet waar. In Spanje zouden ze afweten van de Nederlandse zaak. De getuigen van het incident op Ibiza zouden volgens hem bovendien niet gehoord zijn door het OM in Nederland.

Het is afwachten of de rechtbank op Ibiza daadwerkelijk tot vervolging overgaat.

Nieuws
  • De Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst