Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

11 jaar cel voor Harry P alias 'de prins van de Eindhovense onderwereld'

Enkele maanden terug vroeg Harry P. zijn vriendin nog ten huwelijk in de rechtszaal. Nu is de 'prins van de Eindhovense onderwereld' veroordeeld tot een fikse celstraf.

Harry P.

De aanwezigen stonden wel even vreemd te kijken toen Harry P. als een van de veertien verdachten in een grote drugszaak afgelopen mei zijn vriendin ten huwelijk vroeg vanuit het verdachtenbankje in de rechtbank. Zij zei volmondig 'ja', de aanwezigen applaudisseerden en P. werd kort daarop weer naar zijn cel gebracht.

Donderdag 13 juli, twee maanden na het huwelijksaanzoek, heeft de rechter uitspraak gedaan in de zaak. De rechtbank in Den Bosch heeft alle veertien verdachten veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een criminele organisatie. Volgens de rechter hielden de mannen zich bezig met de grootschalige productie van speed, pillen en andere synthetische drugs. Dit deden ze op verschillende locaties in Nederland, België en Duitsland. De onbetwiste leider van het stel? De 33-jarige Harry P., aldus het vonnis. Hij moet 11 jaar de cel in - de rest van de straffen varieert tussen de 3 en 10 jaar cel.

Harry P.

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat ze gekraakte berichten van cryptotelefoons in handen kregen. Naar aanleiding van die berichten werden in november van 2021 meerdere aanhoudingen verricht. In die berichten zou Harry P. zich ook 'de prins van de Eindhovense onderwereld' hebben genoemd. Niet geheel toevallig is zijn aanstaande vrouw een dochter van Peer S., die in sommige kringen ook wel de ‘koning van de Eindhovense onderwereld’ wordt genoemd.

Saillant detail: de dertiger is een telg uit de beruchte Roma-familie die in het verleden onder andere bekend is geworden door het tv-programma van wijlen misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hierin ontmaskerde De Vries dik twintig jaar geleden onder anderen Louis P., een van de leiders van de zigeunerfamilie.

Misdaad
  • Crimesite, Omroep Brabant
  • NL Beeld / Proshots