Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen: 'Mensen haken af omdat ze Kaag een beetje een pleuriswijf vinden'

Mark Rutte is opgestapt en dat betekent dat er een vacature voor minister-president van Nederland openstaat. Wie o wie wordt de opvolger? Johan Derksen heeft er een zwaar hoofd in.

Derksen

Gisteren maakte Rutte voorafgaand aan het debat bekend dat hij de politiek gaat verlaten. Reden voor Johan om tijdens zijn vakantie toch even van zich te laten horen in de uitzending van de Oranjezomer.

Een grote chaos

Johan vindt het een verstandige keuze van Rutte om op te stappen. "Hij heeft zijn eigen hachje gered", aldus de Vandaag Inside-ster. Derksen is ervan overtuigd dat de demissionair minister-president anders was weggestuurd. "Op een bepaald moment moet je consequenties trekken. Dat had hij na de toeslagenaffaire moeten doen en opnieuw na Groningen", gaat Johan verder. Toch is er volgens Johan wel een probleem, want wie gaat deze chaos oplossen? "Dit is niet zomaar op te lossen. Dit is voor de langere termijn."

Klaas Dijkhoff is de man

Het is geen geheim dat Johan Derksen niks met Kaag heeft. Dus zij valt al af. "Mensen die op haar zouden willen stemmen vanwege haar politieke overtuiging, die haken af, omdat ze haar een beetje een pleuriswijf vinden". Ook Rob Jetten zou wat de Snor betreft geen optie zijn. "Jetten heb ik nooit serieus kunnen nemen."

En ondanks zijn meest recente stem op de BBB is zelfs Caroline geen optie. "Om de BBB het land te laten besturen, terwijl er eigenlijk niemand zit met de ervaring om dat te doen, dat vind ik heel gevaarlijk", licht Derksen toe. Ook komt de naam Pieter Omtzigt ter sprake. Johan vindt hem misschien wel het beste Tweede Kamerlid, maar hij verwacht dat Omtzigt elk half jaar overspannen zou zijn.

Wat Johan betreft is er eigenlijk maar één geschikte kandidaat voor de baan van Rutte en dat is Klaas Dijkhoff. "Zijn vrouw en hij hebben wel eens tussen de regels door gezegd 'als Nederland ons nodig heeft, dan is Klaas er'. Nou Klaas, Nederland heeft je nodig."

Lovende woorden voor Rutte

Geert Wilders sprak gisteren al wat lovende woorden over Mark Rutte en ook Johan Derksen is de beroerdste niet. Ondanks het feit dat Johan van mening is dat Rutte er een potje van heeft gemaakt.

"Ik heb er wel een beetje moeite mee, in die zin, ik ken hem ook persoonlijk. Wij, kennen hem persoonlijk", aldus Derksen. Mark Rutte is onlangs twee keer te gast geweest in Vandaag Inside. "Het is een alleraardigste man. Vrolijk, humoristisch. Is niks mis mee", zegt de Snor. "Hij heeft een goede periode gehad en goede dingen gedaan."

Entertainment
  • De Oranjezomer
  • NL Beeld / Proshots
  • Vandaag Inside