Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voormalig Ajacied Quincy Promes veroordeeld tot 1,5 jaar cel

Vanmorgen is de voetballer veroordeeld tot 1,5 jaar cel voor de mishandeling van zijn eigen neef. Promes zou zijn neef op een familiepartijtje in zijn knie hebben gestoken. Of de voormalig Oranjespeler ook écht in een Nederlandse cel belandt is nog maar de vraag.

Promes

De neef van Promes heeft aardig letsel opgelopen na de messteek in zijn knie. Er werd namelijk een belangrijke pees geraakt en hierdoor heeft hij zijn linkerbeen een tijd niet kunnen belasten. Niet alleen loopt het slachtoffer fysieke schade op, hij lijdt ook aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Drugshandel

De telefoon van de voormalig Oranjespeler werd in de periode van de mishandeling afgetapt door de politie, waardoor ze achter het misdrijf zijn gekomen. De reden van het aftappen van zijn telefoon was een onderzoek omtrent drugshandel. De oud-Ajacied werd ook nog verdacht van drugssmokkel. Het zou hier gaan om meer dan 1300 kilo cocaïne.

De uitspraak van vandaag heeft drie maanden langer op zich laten wachten, omdat het nog niet zeker was of de afgetapte telefoongesprekken wel bruikbaar zouden zijn. Toch heeft de rechter vandaag besloten dat de gesprekken bruikbaar bewijs zijn in deze zaak.

Per toeval kwam de mishandeling aan het licht. Zijn motief? Het slachtoffer en tevens neef van Promes zou een ketting met een waarde van 3000 euro van Promes zijn tante hebben gestolen.

Rusland

Promes is zelf niet te vinden in ons kikkerlandje en was dus ook niet aanwezig bij de uitspraak. Hij zit al een tijdje in Rusland. Hier voetbalt Promes bij het Russische Spartak Moskou. Op dit moment is de voetballer zelfs in afwachting van zijn Russische paspoort, waar hij een aanvraag voor heeft lopen. Quincy Promes is dus niet van plan om terug te komen naar Nederland en zijn straf hier uit te gaan zitten. Het is namelijk geen toeval dat de oud-Ajacied voor Rusland heeft gekozen, zij hebben geen uitleveringsverdrag met Nederland. Promes kan daar dus in principe gewoon op vrije voet verder leven en blijven voetballen. Vrij bijzonder, maar wel echt waar.

Misdaad
  • RTL Nieuws
  • NL Beeld / Proshots