Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jaitsen Singh in hoger beroep om BNNVARA-documentaire: 'Bang voor medegedetineerden'

Singh is de langst vastzittende Nederlander in VS. In eerste instantie werkte hij mee aan een documentaire van BNNVARA, maar de Nederlander doet er nu alles aan om de serie van de buis te houden.

Jaitsen Singh

Afbeelding boven ter illustratie

39 jaar zit Jaitsen Singh al vast in de Verenigde Staten. Een behoorlijke tijd, maar zijn straf zit er nog niet op; de Nederlander van Surinaamse achtergrond werd in 1986 veroordeeld tot maar liefst 56 jaar gevangenisstraf. De reden? Singh zou zowel zijn vrouw als zijn stiefdochter hebben laten vermoorden.

In een docu-reeks over Jaitsen Singh zet BNNVARA de zaak uiteen. Want is het terecht dat de Nederlander zo'n forse straf opgelegd heeft gekregen, of is er wellicht sprake van een gerechtelijke dwaling? Een Amerikaanse Nachtmerrie gaat onder meer dieper in op die vragen. Singh zelf heeft overigens altijd ontkend dat hij iets met de dood van zijn vrouw en stiefdochter te maken heeft.

Singh in gevaar door docu?

De documentaire is inmiddels af en staat deels al online. Toch wil Singh nu dat de uitgezonden afleveringen offline worden gehaald en de laatste delen nooit worden uitgezonden. Jaitsen Singh is naar verluidt bang dat hij in de problemen komt bij zijn medegedetineerden.

In de docu-reeks wordt er namelijk ook gesproken over vermeend seksueel misbruik waaraan Singh zich schuldig zou hebben gemaakt. Een verdenking waar je geen vrienden mee maakt in de meeste bajesen. Ook komen zijn 'mogelijke connecties met de drugswereld' aan bod in de serie.

Vandaar dat Singh de boel aanvocht bij de rechter. In eerste instantie zonder succes: al in mei besliste deze dat BNNVARA de serie uit mocht zenden. Singhs advocaat Rachel Imamkhan zei toen dat die uitspraak het leven van de Nederlander in gevaar brengt. Ook stelde ze dat zij en Singhs' familie zich 'belazerd' voelen nadat ze hebben meegewerkt aan de docu-reeks. Het hoger beroep dient maandagmiddag.

Misdaad
  • AD
  • Adobe Stock