Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze advocaat gaat de rol van Inez Weski overnemen en Ridouan T. verdedigen

Op 21 april 2023 wordt Inez Weski gearresteerd op verdenking van het deelnemen aan een criminele organisatie. Terwijl de advocate in hechtenis zit maakt zij bekend dat ze stopt met de verdediging van Ridouan T. Inmiddels is Weski weer op vrije voeten en is er vanmiddag bekend gemaakt wie haar rol op zich gaat nemen en T. gaat verdedigen.

Marengo

De advocaat die het stokje van Weski overneemt is Michael Ruperti. Een behoorlijk dappere keuze van Ruperti, aangezien heel Nederland heeft kunnen zien wat er met Weski gebeurd is. En het niet de makkelijkste klus is, door alle beperkingen die T. inmiddels heeft. Ruperti laat aan het AD weten dat iedereen recht heeft op een advocaat. "Het feit dat hij in een zo'n grote strafzaak door toedoen van het Openbaar Ministerie nu zonder zit, is mijn motivatie om hiermee aan de slag te gaan", aldus de nieuwe advocaat van T., Michael Ruperti.

Marengo-proces

Ruperti heeft zich in het verleden al ingezet voor verschillende 'bekende' zaken. Zo verdedigde hij in 2010 drugshandelaar en begenadigd autocoureur Charles Zwolsman (inmiddels overleden) en in een recentere zaak Willem Engel. Verder is de advocaat vooral bekend in militaire zaken.

Ook wat betreft het Marengo-proces. Ruperti stond verdachte Sil A. bij in dit proces. A. Is een commando en werd verdacht van wapen- en drugshandel. Verdachte Sil A. heeft in zijn eigen zaak verklaard dat de geheime diensten zouden hebben gesproken over de haalbaarheid om Ridouan T. te laten ontvoeren en te doden. Het OM heeft hierover verklaard dat er nooit zo'n gesprek is geweest.

Michael Ruperti is dus geen onbekende in het Marengo-proces en zal de hoofdverdachte Ridouan T. nu gaan verdedigen in dit proces.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / _Robert Meerding