Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Uitlevering in volle gang, maar vliegmaatschappij weigert Joran van der Sloot te vervoeren

De tijdelijke uitlevering van Joran van der Sloot aan de VS is in volle gang, maar een Peruaanse vliegtuigmaatschappij weigert de Nederlander te vervoeren.

Van der Sloot

De verhuizing van Van der Sloot is inmiddels in volle gang, maar kent nu al de nodige uitdagingen. De vliegtuigmaatschappij die de Nederlander van de afgelegen Challapalca-bajes naar de Peruaanse hoofdstad Lima zou vliegen, weigert hem namelijk te vervoeren, aldus de Telegraaf. De reden van de weigering is niet bekend.

Wat een simpele en korte vlucht had moeten worden, is nu dus veranderd in een urenlange reis per politieauto. Naar verluidt doet de zwaar beveiligde colonne er zo'n 10 uur over om in Lima te komen. Eenmaal daar wordt Van der Sloot ondergebracht in de Piedras Gordas-gevangenis. Enkele dagen later, zo stellen politiebronnen, vliegt de Nederlander dan naar de Verenigde Staten.

Zaak in de VS

Daar wordt Van der Sloot vervolgd voor afpersing en fraude: Joran zou de familie van de sinds 2005 verdwenen Natalee Holloway de locatie van haar lichaam beloofd hebben in ruil voor 250.000 dollar. Naar verluidt betaalde de familie hem 25.000 als aanbetaling, waarna de Nederlander verdween. In de VS willen ze Van der Sloot daarom graag voor het bankje hebben.

Het gaat om een tijdelijke uitlevering, waarbij maximaal twee jaar wordt uitgetrokken voor het strafproces, aldus een gerechtelijke uitspraak van het Hooggerechtshof van Peru. Na die twee jaar keert Joran - veroordeling of niet - weer terug naar de beruchte Challapalca-gevangenis in Peru.

Daar zit de Nederlanders in ieder geval tot 2045 vast voor de moord op Stephany Flores in 2010, plus drugssmokkel in de Juliaca-bajes. Mocht Van der Sloot in de VS veroordeeld worden voor afpersing en/of fraude, dan moet hij die straf (max. 25 jaar) uitzitten als zijn tijd in de Peruaanse cel erop zit.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Videostill Cuarto Poder