Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Joran van der Sloot flink in elkaar gemept in gevangenis'

De Nederlander loopt gevaar, aldus zijn advocaat.

Joran van der Sloot

Het vergaat Joran van der Sloot niet heel best, als we zijn advocaat Maximo Altez mogen geloven. De raadsman heeft laten weten dat de veroordeelde moordenaar afgelopen weekend 'ernstig mishandeld' is door een medegevangene in de Challapalca Maximum Security Prison in Peru.

'Bezorgdheid over veiligheid'

Wie de dader van de vermeende aanval precies is, laat de advocaat niet weten. Volgens crime nieuws geeft Altez verder aan dat er volgens hem "terechte bezorgdheid is over Jorans veiligheid in de gevangenis". Dit zou te maken hebben met "Van der Sloots publieke profiel", legt de raadsman uit. Joran zou na de mishandeling bovendien betere beveiliging eisen om "ervoor te zorgen dat hij geen slachtoffer wordt van geweld, aanvallen of enige vorm van misbruik door andere gevangenen."

Hoe het nu gesteld is met de Nederlander, blijft onduidelijk.

Uitlevering VS

Van der Sloot is nog steeds hoofdverdachte in de zaak rondom de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. Echter zit Van der Sloot op dit moment een fikse gevangenisstraf uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores. In 2010, exact vijf jaar na de verdwijning van de Amerikaanse Natalee, werd het levenloze lichaam van Flores aangetroffen in een hotelkamer in Lima. Al snel werd duidelijk dat de 21-jarige Peruaanse vermoord was door Van der Sloot. De Nederlander bekende de brute daad ook en werd veroordeeld tot 28 jaar cel. Daar kwamen later nog wat jaartjes bij wegens drugssmokkel binnen de gevangenis.

Binnenkort wordt Van der Sloot tijdelijk uitgeleverd aan de VS. Daar wordt Van der Sloot vervolgd voor afpersing en fraude: Joran zou de familie van de sinds 2005 verdwenen Natalee Holloway de locatie van haar lichaam beloofd hebben in ruil voor 250.000 dollar. Naar verluidt betaalde de familie hem 25.000 als aanbetaling, waarna de Nederlander verdween.

Mocht Joran in de Verenigde Staten veroordeeld worden voor afpersing en fraude, moet hij eerst nog een gevangenisstraf van tientallen jaren uitzitten in Peru.

Misdaad
  • Crime Nieuws, CBS News
  • Videostill Cuarto Poder