Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Natalia Grace: 6-jarig kind of moordzuchtige volwassen vrouw met dwerggroei?

Het verhaal begint met een gelukkige familie die besluit de 6-jarige Natalia Grace te adopteren. Maar niets is wat het lijkt... Want is Natalia écht een kind, of lijkt dat alleen maar zo door haar dwerggroei?

Natalia

Discovery Plus lanceert binnenkort de documentaireserie 'The Curious Case of Natalia Grace', over hoe een ogenschijnlijk doodgewone adoptie leidde tot een reeks bizarre gebeurtenissen. Om te begrijpen hoe absurd het verhaal werkelijk is, moeten we 12 jaar terug in de tijd.

In 2010 besluiten de Amerikaanse Michael en Kristin Barnett om een meisje met een zeldzame vorm van dwerggroei uit Oekraïne te adopteren. Ondanks dat het adoptiekantoor er niet echt uitziet als een adoptiekantoor, besluit het kinderloze stel de boel toch door te zetten. Maar, zoals een wijs man ooit zei: 'Spijt komt altijd te laat'.

Mogelijk ouder dan zes

Wanneer de familie Natalia ophaalt, is het meisje door het dolle heen. De vreugde rondom de adoptie is echter niet van lange duur. De familie begint steeds meer te twijfelen aan de leeftijd van het meisje. Het valt de ouders namelijk op dat ze al schaamhaar heeft op 6-jarige leeftijd. Daarnaast menstrueert ze ook al. Wanneer de familie langsgaat bij een ander meisje van 6 in de buurt, met dezelfde vorm van dwerggroei, schrikken ze zich rot: dat meisje ziet er veel jonger uit. U begrijpt: op dit moment gaan er al een aantal alarmbellen af bij Michael en Kristin.

Moordlustig

Naast twijfels over Natalia's leeftijd, groeit ook het vermoeden dat ze een sociopaat is. Zo zou het Oekraïense meisje messen bewaren onder haar bed en zeggen dat ze iedereen wilde vermoorden. Het verhaal gaat dat ze op een zeker moment zelfs in de slaapkamer van haar adoptieouders verschijnt met een mes. Doodeng, maar dat is nog niet alles: Natalia zou volgens de beschuldigingen geprobeerd hebben haar adoptiemoeder te vergiftigen door bleekmiddel in de koffie te gieten.

Uit huis geplaatst

Niet de meest volwassen beslissing van een stel adoptieouders, maar wanneer Michael Barnett ervan overtuigd is dat Natalia geen kind van zes is, wordt ze uit huis geplaatst. Drie jaar nadat ze geadopteerd is, woont ze dan ook ineens op zichzelf. Bijzonder, aangezien ze op dat moment - op papier - dus 9 jaar oud is. Als gevolg van deze uithuisplaatsing worden Michael en Kirstin gearresteerd wegens het verwaarlozen van hun adoptiekind.

Waar de familie voor de adoptie onwijs gelukkig is en het financieel goed voor elkaar heeft, is daar niets meer van over. Het is een en al ellende en ze zijn alles kwijt. Meer weten over deze bizarre reeks gebeurtenissen? De docuserie 'The Curious Case of Natalia Grace' is vanaf woensdag 31 mei te zien bij Discovery Plus.

Misdaad
  • Discovery Plus
  • Discovery Plus