Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Glennis Grace over taakstraf na Jumbo-incident: 'fysiek zwaar'

In februari 2022 ging het even helemaal mis wat Glennis Grace betreft. Ze raakte namelijk betrokken bij een mishandeling in een Jumbo supermarkt, onder andere met haar zoon en ex-vriend. Hiervoor kreeg de zangeres een taakstraf.

Glennis

Ex-profvoetballer Andy van der Meijde weet Glenda Batta, zoals Glennis eigenlijk heet, in de auto te krijgen voor zijn YouTube-programma Bij Andy in de auto. In deze video vertelt de zangeres over haar taakstraf, die ze heeft gekregen naar aanleiding van haar aandeel in het supermarktincident, waar de zangeres losse handjes bleek te hebben. En wie haar billen brandt, moet op de blaren zitten. Zo is het nou eenmaal.

Vrienden verloren

Glenda vertelt openhartig over de gevolgen na het incident. Zo is ze veel vrienden verloren na die tijd. "Was liever even naar me toe gekomen, had me door elkaar geschud en had gezegd 'wat flik jij me nou?'. Maar had me daarna in je armen genomen", aldus de zangeres tegen Andy. "Had gezegd: 'wat er ook gebeurt, ik was je vriend, in goede tijden en in slechte tijden', vertelt ze verder. Batta geeft aan niet de schoonheidsprijs te verdienen en dat ze ook de verloren vriendschappen een plekje heeft gegeven. "Ze zullen niet meer aan mijn tafel zitten", sluit de zangeres het onderwerp af.

200 uur taakstraf

Waar al eerder bekend werd dat de zangeres 200 uur taakstraf krijgt, is ze nu voor het eerst open over de straf bij Andy. "Ik ben bijna klaar", zegt de zangers enigszins enthousiast. Glenda heeft drie keer in de week haar taakstraf uitgevoerd. "Op een begraafplaats ergens, wel een mooie", vertelt ze. Andy grapt er een beetje over en vraagt zich af of de zangeres dan de graven moest schoonmaken. Batta zou eerst in een verzorgingstehuis haar taakstraf uitvoeren, maar dit is in de media terecht gekomen, waardoor dat plan niet meer door ging.

Glennis vertelt in het gesprek dat ze 6 uur per dag haar taakstraf moest uitvoeren. "Ik ben in een heel leuke ploeg terechtgekomen, met allemaal Amsterdammers", aldus de zangeres. "Respect voor deze mensen, wat ze allemaal doen. Het is fysiek en best wel heel erg zwaar." De zangeres vond het ergens fijn om de straf uit te voeren, omdat het zorgde voor een ritme in haar stilstaande leven. "Je gaat ook toch wel nadenken over bepaalde dingen", vertelt ze verder.

Glenda Batta hoopt van harte dat mensen haar na het uitvoeren van haar straf toch weer gaan boeken voor een optredentje. Dat zal natuurlijk nog de vraag zijn. Andy denkt dat mensen haar na haar straf wel weer gaan accepteren.

De video zorgt voor aardig wat negatieve reacties op Instagram en YouTube voor Andy. Of die comeback al zo'n goed idee is, is dus nog maar de vraag...

Entertainment
  • Andy in de auto, Ditjes en Datjes
  • NL Beeld / _Patrick van Emst