Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Na advocaat Weski ook neef Ridouan T. aangehouden

De Landelijke Recherche heeft gisteren een neef van Marengo-verdachte Ridouan T. gearresteerd. Dat melden De Telegraaf en Het Parool. Het zou gaan om de 29-jarige Anouar T. uit Utrecht.

neef Ridouan Taghi

Anouar T. werd al verdacht van het leiden van een criminele organisatie van autodieven. Ook zou hij auto's geleverd hebben die zijn gebruikt voor de moord op advocaat Derk Wiersum van kroongetuige Nabil B. in 2019. Anouar T. werd door de Amsterdamse rechtbank vrijgelaten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn proces.

Strategie van de Landelijke Recherche

Naast deze verdenkingen, wordt hij nu ook verdacht van drugshandel. Op grond hiervan is hij opnieuw gearresteerd. Volgens De Telegraaf en Het Parool komt zijn arrestatie niet uit het niets, en past het in de strategie van de Landelijke Recherche om de hele criminele machtsstructuur rond Ridouan T. te ontmantelen. Dit wordt officieel de 'Aanpak Criminimele Machtsstructuren (ACM) genoemd.

Dit zou ook de reden zijn dat advocaat Inez Weski gisteren werd gearresteerd.

Mishandeling met voorhamer

Anouar T. werd in 2020 in zijn cel aangehouden op verdenking van een moordpoging in oktober 2019, in Utrecht. Hij zat toen al vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum.

Het slachtoffer van de moordpoging was een 28-jarige man, die op straat liep toen er een busje stopte en drie mannen met bivakmutsen uitstapten. Zij renden achter de man aan en begonnen met een grote voorhamer op hem in te slaan. De man overleefde de aanslag.

Misdaad
  • NOS
  • NL Beeld