Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dalai Lama onder vuur na 'kusactie' met kind en biedt excuses aan

De Dalai Lama ligt onder vuur nadat er afgelopen weekend een 'kusvideo' van de 87-jarige viraal is gegaan. Op de video is te zien dat de Dalai Lama een jongetje bij een openbare ontmoeting op zijn lippen kust, en hem daarna vraagt of hij aan zijn tong wil zuigen.

Dalai Lama

De Dalai Lama (87), de hoogste spirituele leider van de Tibetaanse boeddhisten, ligt sinds afgelopen weekend onder vuur nadat er een video online kwam waar hij een kind vraagt om aan zijn tong te zuigen.

Virale video

De video ging binnen no-time viraal op social media en veroorzaakte natuurlijk voor erg veel ophef. Op de video is te zien dat de 87-jarige Dalai Lama een jongetje bij een openbare ontmoeting op zijn lippen kust, en hem vraagt of hij aan zijn tong wil zuigen.

De Dalai Lama zelf heeft inmiddels ook gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat het filmpje online is gekomen. Hij legt via zijn Twitter-account uit dat de jongen hem vroeg om een knuffel. Echter blijft het onduidelijk waarom hij het jongetje uiteindelijk vroeg om aan zijn tong te zuigen.

Excuses

Middels zijn Twitter-account heeft de Dalai Lama nu ook zijn excuses aangeboden. "Zijne Heiligheid wil zijn excuses aanbieden aan de jongen en zijn familie, maar ook aan zijn vele vrienden over de hele wereld", luidt het bericht. "Zijne Heiligheid plaagt vaak mensen op een onschuldige en speelse manier."

En hoewel het voorval eind februari al plaatsvond, circuleert het fragment pas sinds afgelopen weekend op social media. Sindsdien heeft de video miljoenen views gehad. Op social media regent het dan ook van de negatieve reacties. Veel gebruikers noemen het incident 'ongepast' en 'walgelijk'.

Meerdere keren in opspraak

Dit is echter niet de eerste keer dat de Dalai Lama in opspraak is gekomen. Zo moest hij in 2019 al eens excuses maken na een spraakmakend interview met de BBC. Hij liet toentertijd weten dat een mogelijke vrouwelijke opvolger in de toekomst 'aantrekkelijker' moest zijn, omdat mensen anders niet naar haar zouden willen kijken. In 2015 kaartte hij dit ook al aan. Hij zei toen dat een vrouwelijke Dalai Lama knap moest zijn, omdat ze anders 'niet veel nut' zou hebben.

Bizar
  • NOS, De Telegraaf
  • NL Beeld