doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vijf fabels over trapliften ontkracht

Een traplift is een handig hulpmiddel voor mensen die moeite hebben met traplopen. De aanschaf hiervan kan er zelfs voor zorgen dat u niet noodgedwongen hoeft te verhuizen. Er bestaan echter ook veel misverstanden over dit hulpmiddel. In dit artikel ontkrachten wij vijf bekende fabels over trapliften.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-647402afa5176 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-647402afa5176 img{#fig-647402afa5176 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-647402afa5176 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-647402afa5176 img{#fig-647402afa5176 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-647402afa5176 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-647402afa5176 img{#fig-647402afa5176 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-647402afa5176 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-647402afa5176 img{#fig-647402afa5176 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Traplift

Fabel 1: Een traplift is alleen voor ouderen

Dit klopt niet. Een traplift is ook geschikt voor jongere mensen die door een blessure, handicap, of ziekte niet meer goed de trap op of af kunnen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met reuma, multiple sclerose (MS) of artrose. Met een traplift zijn zij meer zelfredzaam en minder afhankelijk van anderen. Dit is vooral voor jonge mensen erg belangrijk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Fabel 2: Een traplift is altijd erg duur

Uiteraard is deze stelling relatief en is een traplift geen goedkope aanschaf, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om de kosten te verlagen. Zo kunt u kiezen voor een tweedehands traplift. Deze wordt volledig gereviseerd een aangepast aan uw wensen, hierdoor ziet niemand dat u voor een tweedehands traplift gekozen heeft.

Fabel 3: Een traplift neemt veel ruimte in beslag

Jaren geleden nam een traplift inderdaad veel ruimte in, maar met de trapliften van nu is dit verleden tijd. Laat u de traplift aan de binnenzijde monteren, dan betekent dit vaak dat de trapleuning kan blijven zitten. Hiernaast zijn de stoel en de voetenplank volledig opklapbaar, zo neemt de traplift nog minder ruimte in beslag.

Fabel 4: Een traplift past niet in mijn interieur

Bij een traplift denkt u misschien aan een groot en ouderwets apparaat. Niets is minder waar. Hierboven heeft u gelezen dat een traplift tegenwoordig juist erg compact kan zijn. Maar wist u dat een traplift helemaal aangepast kan worden, zodat deze precies bij uw interieur past? U bepaalt zelf welke kleur bekleding u wilt en welke stof u prettig vindt. Ook kan de rail in iedere mogelijke RAL-kleur gecoat worden. Op deze manier past de traplift altijd in uw interieur.

Fabel 5: Een traplift past niet op elke trap

Dit klinkt aannemelijk, aangezien er zoveel verschillende trappen zijn. Denk aan rechte trappen, trappen met bochten, smalle trappen of steile trappen. Toch klopt deze stelling niet en is een traplift op vrijwel iedere trap mogelijk. Er zijn zelfs trapliften die buiten gemonteerd kunnen worden, bijvoorbeeld in uw portiek. Er is dus altijd een traplift te vinden voor uw situatie!

Conclusie

In dit artikel zijn vijf bekende fabels rondom trapliften ontkracht. Wist u dat Koninklijke Otolift Trapliften zich constant blijft innoveren en verbeteren voor haar klanten? Zo is de nieuwste traplift, de Otolift Modul-Air Smart, ideaal voor plaatsing aan de binnenzijde van de trap. De rail, van slechts zes centimeter doorsnede, neemt door zijn korte buigradius minimale ruimte in op uw trap.

De rail van de Otolift Modul-Air Smart traplift is zelfs honderd procent herbruikbaar en hierdoor zeer duurzaam. De modules van deze traplift worden namelijk gemaakt van hoogwaardige en slijtvaste materialen. Op de website van Koninklijke Otolift vindt u een overzicht van alle trapliften.

Dus, twijfel jij nog over de aanschaf van een traplift? Bedenk dan dat trapliften zeker niet alleen voor oudere mensen zijn, ze eigenlijk op elke trap passen en absoluut niet altijd duur zijn. Bovendien maken ze trapliften tegenwoordig behoorlijk compact, dus kunnen ze eigenlijk in elk huis wel geïnstalleerd worden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws