doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Seksfabels of -feiten: liever een korte kromme dan een lange dunne

U kent ze vast wel, van die dingen die iedereen ‘weet’ over seks. De maat doet er niet toe. Mannen hebben meer zin in seks dan vrouwen. Dat zijn feiten, toch? En ‘van rukken word je blind’, dat is een fabeltje. Toch?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Seksfabels of -feiten: liever een korte kromme dan een lange dunne

GROTE OREN IS GROTE PIEMEL

Fabel

Het is wetenschappelijk bewezen dat er geen enkele relatie bestaat tussen de grootte van de oren en die van de penis. En dat geldt ook voor handen en voeten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

DE MAAT DOET ER TOE

Fabel

De maat doet er helemaal niet toe. Sterker, een grote Johannes geeft een vrouw juist minder plezier omdat die lange staaf de G-spot helemaal mist. Je kun veel beter een kleine kromme hebben. Dan raak je haar on the spot. Dikte doet ook al meer dan lengte. Dit omdat dan de schaamlippen meer gestimuleerd worden. Het zou dus best eens kunnen dat het spreekwoord waar klein geschapen mannen zich aan vast houden echt klopt: beter een kleine die steigert dan een grote die weigert.

VAN ZELFBEVREDIGING KUN JE BLIND WORDEN

Feit

Tenminste, even. Er zijn mensen die tijdens het klaarkomen heel even blind worden. Dat heet amaurosis fugax en kan soms een paar minuten duren. Doktoren denken dat een orgasme bij hen tijdelijk de aderen in het oog vernauwt. Geen angst, want het gebeurt meestal maar aan één oog. Oh, wat wel een fabel is: dat er haar op je handen groeit als je jezelf bevredigt. Want ene Sonny Nash won ooit een Masturbat-a-thon in de VS door tien uur achtereen te masturberen en had daarna geen harige handen. En was daarna niet blind ook trouwens.

EEN MAN DENKT IEDERE ZEVEN SECONDEN AAN SEKS

Fabel

Onderzoek van de Ohio State University heeft uitgewezen dat mannen gemiddeld negentien keer per dag aan seks denken. Ze denken overigens ook achttien keer per dag aan eten en elf keer aan slapen. Gemiddeld dan, hè.

JE KUNT JE PENIS VERGROTEN

Feit

Maar alleen door een chirurgische ingreep. Dat je de kleine Johannes kunt vergroten door pillen, poeders, pompen, rek- en strekwerk of de oefeningen van pornosterren is een fabel.

TWEE CONDOOMS OVER ELKAAR IS VEILIGER DAN ÉÉN

Fabel

Double bagging, noemen ze dat in het Engels, twee condooms over elkaar over je piemel rollen. En dat zou veiliger zijn dan één. Niet dus. Het is zelfs ónveiliger. Want de twee rubberen hoesjes over elkaar geven wrijving wat de kans op scheuren van de condooms juist groter maakt.

ALS JE VEEL SEKS HEBT, KRIJG JE MAKKELIJKER EEN VROUW IN BED

Feit

Als je veel seks hebt, gaat je lichaam meer feromonen afgeven. En dat chemisch bestanddeel bevordert je seksuele aantrekkingskracht. Veel seks zorgt voor veel seks, kun je dus stellen. En de liefde van de vrouw gaat door de neus.

DOOR VEEL SEKS LUBBERT DE VAGINA UIT

Fabel

De vorm van een vagina of vulva verandert niet door veel seks, door wilde seks of door seks met groot geschapen mannen. Echt niet.

ALLEEN MANNEN HEBBEN NATTE DROMEN

Fabel

Een volwassen man kan zich nog wel- eens schamen voor een natte droom en dat voor zijn vrouw willen verbergen. Niet nodig. Vrouwen hebben ze ook, alleen ejaculeren zij niet. Uit onderzoek van prof. dr. Ellen Laan, klinisch psychologe-seksuologe aan de Universiteit van Amsterdam, bleek dat 40 procent van de door haar ondervraagde vrouwen in een jaar minimaal één keer een nachtelijk orgasme had gehad. Tijdens de slaap dus. Alleen, als ze wakker worden hebben ze wel meer vaginaal vocht en het aangename gevoel dat ze hebben na een orgasme, maar is er geen ejaculatie die dat bewijst.

Lees het in Panorama

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je het hele artikel van Govert van der Niet over seksfabels en -feiten lezen? Bestel de nieuwe Panorama dan HIER, of haal 'm in de winkel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws