Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De verkeerde te pakken

Geblinddoekt werd hij afgelopen week door zijn ontvoerders vrijgelaten nadat hij een maand geleden door hen was gekidnapt. De Antwerpse ex-portier Mohamed Azzaoui (49) was niet het slachtoffer van een vergismoord, maar van een vergisontvoering.

vergisontvoering

Wat is er precies gebeurd? Zo’n anderhalve maand geleden, op woensdag 22 februari, wordt de voor cannabisteelt veroordeelde Azzaoui naar een afspraak op de snelwegparkeerplaats langs de E19 in Rumst gelokt. Daar komt hij plotseling oog in oog te staan met een gewapend commando, dat hem overmeestert, in een Volkswagen Golf duwt en er vandoor gaat richting Antwerpen.

De ontvoerders zouden hem verantwoordelijk houden voor de verdwijning van een lading van 1,2 ton cocaïne. De drugs zouden aan boord hebben gezeten van een containerschip en werden midden februari vanuit de terminal in de Antwerpse haven geript.

Kort na de ontvoering circuleren er in het criminele milieu opeens beelden waarop de ontvoerde Azzaoui te zien was. Bijna volledig naakt zit hij geboeid vast op een stoel. In de video verklaart het slachtoffer dat niet hij, maar ‘Smiley’ en ‘King’ er met de blokken coke vandoor zijn gegaan.

Nadat hij afgelopen week plotseling wordt vrijgelaten, vertelt een anonieme bron tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws: “De ontvoerders waren in de veronderstelling dat Mo Azzaoui eigenaar was van het wokrestaurant Wok & Chicken Style in Wilrijk. Een vergissing, zo bleek al snel, want Mo Azzaoui is eigenaar van een pastarestaurant op Antwerpen-Zuid. Het restaurant in Wilrijk is eigendom van de schoonzoon van de vermeende ‘King.’”

Tja, het blijven Belgen natuurlijk.

Misdaad
  • ANP, Wouter Borre, David Heukers e.a.