Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wederom een nieuwe verdachte aangehouden in zaak Peter R. de Vries

Een 29-jarige Nederlandse man is vandaag aangehouden in zijn cel in de Drentse gevangenis in Veenhuizen.

Peter R. de Vries

De nieuwe verdachte zou volgens justitie betrokken zijn bij een crimineel samenwerkingsverband. Deze 'organisatie' heeft zich onder andere beziggehouden met de moord op Peter R. de Vries, zo denkt het OM.

Na de aanhouding is de 29-jarige man in volledige beperkingen gezet. Dat houdt in dat de verdachte alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De aangehouden gevangene is in 2022 veroordeeld voor het handelen in harddrugs en vuurwapens. Hij heeft hiervoor een celstraf tot vijf jaar gekregen.

Negen verdachten

De man uit de gevangenis in Veenhuizen is de negende verdachte die wordt aangehouden in deze zaak. Delano G. en Kamil E. zijn de twee hoofdverdachten. Justitie vermoedt dat Delano G. degene is die De Vries om het leven heeft gebracht. Kamil E. zou als verkenner en bestuurder van de vluchtauto betrokken zijn. Het OM ziet beide mannen echter als ‘volle medeplegers’.

Ook was Krystian M. volgens justitie betrokken bij de voorbereidingen en stuurde hij E. en G. aan. Naast hem werden ook nog een aantal mannen aangehouden die mogelijk hebben gefungeerd als 'spotters'. Afgelopen januari werd verdachte nummer acht aangehouden: Lugardo S., een 34-jarige man uit Tilburg.

Meerdere zaken

Op 6 juli 2021 werd De Vries neergeschoten in het centrum van onze hoofdstad Amsterdam. Deze laffe aanslag op de misdaadverslaggever vond plaats in de Lange Leidsedwarsstraat. Na negen dagen overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er lopen op dit moment nog meerdere zaken tegen verschillende verdachten.

Misdaad
  • RTL Nieuws, de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots