Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Een échte kerel kan klussen', vinden mannen én vrouwen

Beuken, hameren, sleuren, slopen, timmeren en ga zo maar door. Klussen blijkt goed voor je portemonnee én je sexappeal!

Klussen

Vroeger was de rolverdeling tussen man en vrouw anders dan dat 'ie nu is; de man deed vooral betaald werk, de vrouw bleef vaak thuis om de kinderen op te voeden, te koken en te poetsen. Maar goed, inmiddels zijn we erachter dat het ook anders kan. Vrouwen die topfuncties bekleden of in de bouw werken, mannen die voor de koters zorgen. Het kan allemaal. Toch zie je binnen het huishouden nog altijd verschillen wat betreft de taakverdeling.

Want nog steeds zijn het vaker de mannen die iets het klussen (niet te verwarren met huishoudelijke taken) voor hun rekening nemen. Traditionele rolpatronen zijn blijkbaar toch vrij lastig te doorbreken.

'Een échte man kan klussen'

Bovendien vinden veel mensen dat 'échte mannen kunnen klussen', aldus een onderzoek van een aantal jaren terug. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen (33%). De helft van de ondervraagde dames vond het daarnaast ook belangrijker dat haar vent goed kan klussen, dan dat 'ie goed kan koken.

Een derde van de vrouwen gaf aan dat klus-skills zelfs belangrijker zijn dan hoeveel geld iemand verdient. En last but nog least: bijna 90% van de dames vindt een klussende man aantrekkelijk. Of een klassiek bouwvakkersdecolleté daar een rol in speelt, is niet bekend.

Meer zelf doen

Dus mannen (en klusvrouwen), snel maar even via Mastertools.nl een nieuwe klopboormachine op de kop tikken. Of een zaagtafel, ook sexy. Maar wat het ook wordt, zorg altijd dat je thuis veilig te werk gaat. Er gebeuren immers nog steeds veel ongelukken tijdens Nederlandse doe-het-zelf-sessies.

In de afgelopen jaren tijdens de lockdowns zag je duidelijk een stijging van het aantal ongelukken, omdat Nederlanders massaal hun eigen keuken, zolder of tuinhuis begonnen te verbouwen. Zonder goed gereedschap, degelijk plan of de juiste bescherming. Dan kan je partner je wel heel aantrekkelijk vinden als je een gereedschapsriem draagt, maar als je jezelf vervolgens een gebroken hand mept, wordt het alsnog geen spannende nacht.

Tekort vakmensen

Ook nu de lockdowns achter ons liggen, wordt er nog altijd volop thuis geklust. En dat heeft niet in de laatste plaats te maken met een chronisch tekort aan vakmensen. Door corona en de oorlog in Oekraïne zijn de wachttijden opgelopen. Dit heeft te maken met leveringsproblemen en oplopende prijzen van materiaal. Om die redenen kiezen mensen er inmiddels vaak voor om zelf dan maar een badkamer te verbouwen, een uitbouw te realiseren of muurtje te stuken.

Dat kan natuurlijk ook prima, zolang je maar weet wat je doet. Daarom: lees je goed in, kijk instructievideo's op Youtube, vraag je handige pa om hulp, schaf het juiste gereedschap aan en neem veiligheidsmaatregelen. Ga je dan alsnog de mist in, zie het vooral als een les voor de volgende klus.

En kom je er na tien klussen achter dat je nog steeds twee linkerhanden hebt, realiseer je dan dat bijna 90% van de vrouwen een klussende man sowieso sexy vindt. Of het vloertje nou waterpas ligt of niet.

Lifestyle
  • Unsplash