Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuw jaar, nieuwe klussen in huis!

Als jij de eigenaar bent van een koopwoning is het je vast allang bekend dat het hebben van een huis zorgt voor kosten en onderhoudsklussen. Hoewel een nieuw jaar niet direct resulteert in extra klussen, zal het ongetwijfeld ook dit jaar weer nodig zijn om het een en ander aan te pakken. We zetten snel een paar klusjes op een rij die je wellicht dit jaar nog op je to-do lijst moet zetten, zodat je ze niet vergeet. Aan de slag!

Nieuw jaar, nieuwe klussen in huis!

Vies tapijt?

Heb je tapijt liggen op de vloer en is dit al een tijdje niet schoongemaakt? Dan is het tijd om deze even flink te reinigen met een speciaal reinigingsapparaat. Je staat verstelt van hoeveel vuil er uit zo’n stoffen vloer komt en misschien kom je erachter dat deze veel lichter was dan je ooit hebt meegemaakt. Dit is een klus die je snel voor je uitschuift, maar geeft zoveel voldoening als je het eindelijk gedaan hebt.

Hang je schilderijen op

Zit je nog steeds tegen die kale muren aan te kijken en heb je meerdere schilderijen klaarliggen? Hang ze nou eindelijk eens op, zodat je huis écht af is. Met een goede boormachine en ijzerwaren is de klus zo gepiept en hang je meerdere schilderijen en wanddecoraties binnen een paar minuten op.

Schilder de kozijnen

Als je houten kozijnen hebt in huis, is het noodzaak om deze eens in de zoveel tijd te schilderen. Als het schilderwerk er namelijk afbladdert kunnen de kozijnen nog wel eens gaan rotten en dan ben je verder van huis. Je hoeft deze klus niet jaarlijks te doen, maar houdt het om de vijf jaar goed in de gaten. Zo ben je in ieder geval nooit te laat en hoef je niet ineens al je kozijnen volledig te vervangen.

Vervang dat lekke raam

Elk huis heeft wel eens last van een lek raam. Langzaam zie je het vocht tussen de glazen trekken, maar heb je niet direct de middelen om het raam te vervangen. Daarnaast is het soms nog zo minimaal dat je het kunt negeren. Maar soms is het wel echt nodig om dat lekke raam te vervangen, zeker als deze troebel begint te worden. Vervang dat ene raam nu direct, zodat het er weer gelikt uitziet.