Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie is de vermoorde 'North Sea Man'?

Al bijna dertig jaar breekt de Duitse politie zich het hoofd over de identiteit van de ‘North Sea Man’, een man die in 1994 dood in de Noordzee werd gevonden. Na nieuw onderzoek bestaat het vermoeden dat hij misschien aan Nederland kan worden gelinkt.

'North Sea Man'

De mysterieuze man van wie zijn identiteit maar niet kan worden vastgesteld, is op 11 juli 1994 door een boot van de Duitse grenswacht levenloos uit de Noordzee gevist, zo’n 20 kilometer ten westen van het Duitse Waddeneiland Helgoland. Onderzoek wees uit dat hij misschien wel langer dan een jaar in het water heeft gelegen. Op zijn lichaam zijn aanwijzingen voor een misdrijf gevonden.

De man had flinke klappen op zijn hoofd en borst gehad en bovendien bleek zijn lichaam te zijn verzwaard met ijzeren schoenleesten, die aan zijn broekriem waren gebonden. Op het moment van overlijden moet de man tussen de 45 en 50 jaar oud zijn geweest.

Lange tijd zat het onderzoek muurvast (in feite nu nog steeds), maar na het opgraven van het lichaam van het slachtoffer is het onderzoekers gelukt om een gezichtsweergave te maken. Ook kon isotopenonderzoek worden verricht, waaruit bleek dat de man een deel van zijn leven in Australië heeft doorgebracht, maar ook in Noord-Europa. Daarnaast zijn er verschillende redenen om de zaak in Nederland onder de aandacht te brengen. Dat zijn vooral de vindplaats van het lichaam dichtbij de Waddenzee en de ‘Nederlandse’ lengte van de man: 1,90 meter.

Dus: is een van uw familieleden, vrienden of buren in 1994 spoorloos verdwenen en lijkt hij op deze North Sea Man? Meld het aan de politie. Bel met 0800-6070. Liever anoniem bellen? Dat kan via 0800-7000.

Misdaad
  • Politie