Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek toont aan: 45 procent van de mensen vindt pijpen niet tellen als seks hebben

Al vermoeden we dat de vrouw er niet erg blij mee is als je deze vorm van 'niet-seks hebben' zou uitvoeren met de buurvrouw.

seks

Wat koppels met wederzijdse instemming in hun eigen relatie uitvreten moeten ze zelf weten, maar seksen met een ander wordt doorgaans bestempeld als hufterigheid van de bovenste plank. Al lijkt men er nog wel andere ideeën op na te houden over wat 'seks hebben' precies is.

Uit onderzoek van YouGov blijkt dat we een fascinerende kijk hebben op wat we verstaan onder seks hebben. Zo gaf 45 procent van de 5.807 volwassen deelnemers aan dat orale seks voor hen niet telt als seks hebben. 40 procent vond overigens wel dat dit telt als rollebollen en een onzekere 8 procent wist het niet zo goed. De resterende 7 procent deed er liever geen uitspraken over.

Opvallend was dat hetero's er anders naar kijken dan queers. Deze niet reproductieve daad telt volgens 57 procent van de gay of biseksuele mannen wel als seks. Ook 54 procent van de lesbische of biseksuele vrouwen delen die visie.

Hand- en spandiensten

Het zal niet als een verrassing komen dat men wat handwerk tussen de lakens ook niet verstaat onder seks hebben. 52 procent van de ondervraagden ziet aftrekken niet als seks en 48 procent vindt vingeren ook niet tellen.

Leeftijd speelt hierin ook een rol. De rijpere minnaars vinden dat alles wat gericht is op het krijgen van een orgasme telt als seks. Het is juist de jongere generatie (18-49 jaar) die hand- en spandiensten niet ziet als seks hebben.

Wel effe overleggen

Maar heren, voor jullie nu denken een maas in de wet te hebben gevonden, praat er wel even met de vrouw over. Dat men het bespelen van de fluit niet ziet als seks hebben, betekent natuurlijk niet dat zij het niet verstaat als vreemdgaan.

Lifestyle
  • Metro UK, YouGov
  • iStock