doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Deze drankjes worden een hit op het terras in 2023

De lente staat voor de deur!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-64272914c64ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64272914c64ff img{#fig-64272914c64ff img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-64272914c64ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64272914c64ff img{#fig-64272914c64ff img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-64272914c64ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64272914c64ff img{#fig-64272914c64ff img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-64272914c64ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64272914c64ff img{#fig-64272914c64ff img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Terras

Dat betekent dat we ons klaar kunnen gaan maken voor het terrasseizoen van 2023. Heerlijk met de mannen een middagje op het terras. Niet alleen wij snakken naar een lekker drankje en een zonnetje, ook de horeca ondernemers maken zich klaar voor een druk terrasseizoen. Hoewel de prijzen in de horeca behoorlijk gestegen zijn, blijft een bezoekje aan een bar, terras of restaurant nog altijd even populair. Waar horecaondernemers de terrassen opruimen, inkopen doen bij Horeca Centrum Amsterdam en naarstig op zoek zijn naar personeel, droom jij vast en zeker al over een heerlijk verfrissend biertje of een lekkere cocktail op het terras. Wat de dranken trends voor 2023 zijn, zochten wij voor jou uit.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De trends van afgelopen jaar

Afgelopen jaar heb je vast en zeker een aantal Espresso Martini’s, Pornstar Martini’s of Frozen Margarita’s weggetikt. Deze dranken waren ongekend populair en werden aan de lopende band besteld op het terras. De Gin Tonics waren ook afgelopen jaar weer ongekend populair. Het bleef dan ook zeker niet bij een ‘simpele’ Gin Tonic. In de meeste gevallen had je zelfs de keuze uit een heel aantal verschillende opties. Hoewel de Gin Tonics ook dit jaar nog ongekend populair blijven zullen we ook een aantal nieuwe drankjes op het terras voorbij zien komen.

Nieuwste trends

Zoals ieder jaar de trends een tikkeltje veranderen, is dat in de drankenwereld ook zo. Een aantal dranken trends die je dit jaar voorbij ziet komen zijn;

- Cocktails! Cocktails zijn al jaren ongekend populair op een heerlijke zomerse dag op het terras. Wat we de afgelopen tijd merken is dat er steeds meer machines zijn die cocktails kunnen bereiden. Dit heeft mede te maken met het personeelstekort in de horeca en de vele handelingen die er nodig zijn voor het bereiden van een cocktail. Daarom wordt er dit jaar meer gebruik gemaakt van machines om heerlijke cocktails te bereiden. Net zo lekker, maar wel een tikkeltje minder entertaining dan het cocktailshaken van een ervaren bartender.

- De afgelopen jaren zien we ook een trend ontwikkelen rondom alcoholvrije drankjes. In 2023 zal deze trend zich nog verder gaan ontwikkelen. Steeds meer mensen drinken graag een alcoholvrij biertje of een heerlijke alcoholvrije cocktail. Ook zie je op steeds meer terrassen alcoholvrije drankjes zoals home made ice tea of ijskoffie voorbij komen. Lekker verfrissend maar zonder alcohol.

- De speciaal bieren zijn een uitzondering op de alcoholvrije trend die aan de gang is. Speciaal biertjes zijn namelijk nog steeds ongekend populair en hebben zelfs een steeds hoger alcoholpercentage. Eerlijk is eerlijk, niets is zo lekker als een speciaal biertje op een zonnige dag op het terras met de mannen toch? De Mexicaanse biercocktail schijnt dit jaar erg populair te gaan worden. Deze cocktail wordt gemaakt van bier, limoensap, kruiden, chilipepers en diverse sauzen. Een pittig drankje!

- Natuurlijke dranken worden ook steeds populairder. De hele corona-periode heeft veel mensen de ogen geopend en laten beseffen hoe belangrijk een goede gezondheid is. Frisdranken worden dan ook door meer dan de helft van de mensen al suikervrij besteld. Daarnaast zie je ook dat er meer natuurlijke producten gebruikt worden en drinken we volop superfoods, kruidendrankjes en vitamine-boosters. Hoewel we deze trend vooral nog achter onze eigen voordeur zien gebeuren. Zal deze trend zich langzaam ook in de horeca verspreiden. Chefs zullen op zoek gaan naar mogelijkheden om eten en drinken met elkaar te combineren.

Food Tips

Bij een lekker drankje hoort natuurlijk ook een lekker hapje. De dranken trends voor 2023 vul je dan ook het beste aan met een lekker hapje. Ook dit jaar zullen we weer een aantal opvallende foodtrends voorbij zien komen:

- Lokaal eten wordt steeds populairder. Het is duurzaam en beter voor het milieu dan het importeren van voedsel. Je ziet daarom dat steeds meer restaurants producten lokaal aanschaffen en dat supermarkten meegaan in deze trends door minder te importeren.

- Heb jij al eens gehoord van mood food? Dit is eten met cannabis. Je kunt hierbij denken aan producten zoals spacecake of wiet lolly's. De experts voorspellen dat dit komend jaar een echte trend gaat worden. Je kunt online dan ook genoeg recepten vinden met dit verrassende ingrediënt.

- Zoet en pittig is een smaakcombinatie die we steeds vaker terug gaan zien. Denk aan hartige recepten die afgemaakt worden met een zoete saus. Net even een andere twist maar oh zo lekker!

Spreken de dranken trends voor 2023 jou een beetje aan? Of ga je toch liever voor de klassiekers zoals een lekker pilsje van de tap of een lekker fris glas rosé.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws