doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Grote kans dat terrassen 28 april open gaan’

Positief nieuws van de insiders bij het Catshuis: de kans is groot dat het kabinet de avondklok de deur uit doet en de terrassen weer open gooit op 28 april, alhoewel we zulk nieuws tegenwoordig wel met een flinke bus zout nemen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
‘Grote kans dat terrassen 28 april open gaan’

21 april, 28 april of toch half mei? Volgens de laatste prognoses bij het binnenhof moeten we toch op die tweede optie rekenen. Na het Catshuisberaad zou het kabinet namelijk ‘iets positiever’ naar die datum kijken, aldus de ingewijden van De Telegraaf. Daarnaast zouden ze al zo goed als zeker zijn dat het hoger onderwijs één dag in de week fysiek open mag gaan. Dat zou 26 april op de agenda staan.

Routekaart

Het kabinet heeft bij de vorige persconferentie alweer een routekaart - inmiddels de derde - richting de coronavrije samenleving in elkaar geknutseld. Drie keer is scheepsrecht, zou je in dat geval zeggen, dus wie weet komen de daarop aangekondigde versoepelingen wel echt uit. In dat geval zou de avondklok als eerst geschrapt worden, waarna de terrassen en winkels weer open kunnen.

Volgens De Telegraaf is dat ook ongeveer de planning, maar met een paar kleine kanttekeningen. De horeca zou de stoelen vanaf 28 april namelijk wel buiten mogen zetten, maar tot maximaal zes uur ’s avonds. Iedereen die na z’n werk nog even bij het terras aan wil schuiven, heeft dus net tijd om twee pilsjes naar binnen te rammen voordat ze van het plein geveegd worden. Daarna moet de borrel thuis voortgezet worden. Ook spontaan winkelbezoek zit er waarschijnlijk nog niet in: de insiders van de krant denken dat winkeliers nog iets langer moeten wachten voordat zij de deuren weer zonder afspraak open kunnen doen.

Dinsdagmiddag hakt het kabinet de knoop door over de versoepelingen. Persco-duo Rutte en De Jonge gaat ons dinsdagavond inlichten of die plannen ook echt op 28 april uitgevoerd gaan worden of dat het ergens in 2022 wordt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws