Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gruwelijke ontdekking: afgezaagde benen vermist model in vriezer gevonden

Inmiddels is de ex-man van het Chinese model Abby Choi opgepakt in verband met de gruwelijke zaak.

Abby Choi

Afgelopen woensdag werd er alarm geslagen. De Chinese Abby Choi werd dinsdag voor het laatst gezien in Kowloon City, maar bleek daarna ineens spoorloos verdwenen.

Choi verdiende haar geld als influencer - bijna 100.000 volgers op Instagram - en was daarnaast werkzaam als model. Recentelijk sierde ze nog de cover van L'Officiel Monaco, een mode en lifestyle magazine. Door haar succes genoot ze enige bekendheid, met name in bepaalde kringen in Hongkong.

Potten met menselijke resten

De zoektocht naar Abby Choi kwam vrijdag echter tot een luguber einde, schrijft de BBC. Op ongeveer 27 km van de plek waar Choi voor het laatst is gezien, in het dorpje Lung Mei, deden de Chinese autoriteiten namelijk een gruwelijke ontdekking. In een appartement werden daar de afgezaagde benen van Choi aangetroffen in een vriezer.

Naast de ingevroren ledematen vond de politie ook twee (stoof)potten met menselijke resten, een vleesmolen, een elektrische zaag en wat bezittingen van het 28-jarige model. In de hoop de rest van het lichaam te vinden, is een complete politiemacht ingezet om de omgeving af te speuren.

Arrestaties en motief

Verdachte in de gruwelijke zaak is Abby's ex-man, met wie ze twee kinderen heeft. Hij werd afgelopen zaterdag opgepakt op een pier van een van de dichtbijgelegen eilandjes. Vermoedelijk probeerde hij de stad te ontvluchten. Een dag eerder, op vrijdag, werden zijn vader en broer al in de boeien geslagen en verhoord.

"We geloven dat het slachtoffer en de familie van haar ex-man veel ruzies hadden over financiën", aldus politiechef Alan Chung tegen AFP. "Iemand was ontevreden over hoe het slachtoffer met haar vermogen omging, wat mogelijk een motief was voor de moord."

Misdaad
  • de Telegraaf, BBC, AFP
  • NL Beeld / BrunoPress