Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Afgezaagd lijk opgevist

Dat de opgeduikelde afgezaagde lichaamsdelen toebehoren aan een man is duidelijk, dat hij geen natuurlijke dood stierf ook. Verder tast de politie nog volledig in het duister. Wie is de man die vlak over de Duitse grens in Nordhorn is gevonden?

Polizei

“Dat je iemand ombrengt en dan in stukken snijdt. Wat voor mens doet dat? Dat zijn maffiapraktijken,” zegt Klaus Gehrmann tegen een verslaggever van TC Tubantia. De Duitser laat de hond van zijn dochter uit, langs het kanaal waar het water normaliter zo vredig kabbelt op het ritme van Nordhorn, een Duits slaapstadje even voorbij de Nederlandse grens bij Denekamp. Maar nu is het kanaal plots een plaats delict, van een gruwelijk delict. Wandelaars zagen blauw-witte zakken in het ondiepe water liggen. Ze wilden de troep uit goed fatsoen opruimen, maar het was geen huisvuil of ander regulier vuilnis, maar een onderbeen dat zat verpakt. Vakkundig afgezaagd. De rest van het lichaam werd door de politie in een stuk of vijf andere tassen opgevist. Maffiapraktijken? Daar kan Gehrmann best gelijk in hebben, maar vooralsnog heeft zowel de Duitse als Nederlandse politie geen enkel idee. Zelfs de identiteit van de omgebrachte man is ook dagen na de vondst nog onbekend.

In Nordhorn is de zaak het gesprek van de dag, ook doordat er een foto van het afgehakte onderbeen circuleert in de gemeenschap. Niemand van de 53.000 inwoners wordt vermist, dus daar komt de man niet vandaan. Maar waar vandaan dan wel? Uit Nederland misschien? Wie weet. Als de politie in het duister blijft tasten, wordt vast wat meer informatie vrijgegeven. Nu blijft het bij speculeren. Sandra Tigges stelt in de krant de momenteel twee meest gestelde vragen in Nordhorn: “Wie doet nu zoiets? En waarom?” Het woord is aan de Duitse recherche.

Misdaad
  • Adobe Stock