Tips voor een gezonde langdurige relatie

Een langdurige relatie goed houden is niet zo makkelijk als je misschien altijd gedacht had. Hoewel jullie waarschijnlijk ongekend veel van elkaar houden, kan de sleur van het dagelijkse leven er in een relatie behoorlijk inhakken. Jullie maken geen tijd meer vrij voor elkaar. Doen niet meer even iets extra’s voor elkaar, zoals je dat in het begin wel nog altijd deed. En meningsverschillen of discussies zullen vaker voorkomen wanneer je samen leeft en veel op elkaars lip zit. Wanneer jij jouw langdurige relatie wil laten slagen zal je hier dus tijd en energie in moeten steken. Een gezonde relatie houden doe je zo:
@media (max-width: 679px){#fig-6574fe61a38d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6574fe61a38d3 img{#fig-6574fe61a38d3 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6574fe61a38d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6574fe61a38d3 img{#fig-6574fe61a38d3 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6574fe61a38d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6574fe61a38d3 img{#fig-6574fe61a38d3 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6574fe61a38d3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6574fe61a38d3 img{#fig-6574fe61a38d3 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Relatie

Schenk aandacht aan belangrijke datums

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij jullie jubileum al vergeten? Of denk je de dag voor de verjaardag van je lief; ik moet nog een cadeau halen! Vaak kun je op het laatste moment niks meer bedenken en blijft het bij een mooi, maar toch een tikkeltje afgezaagd bosje bloemen. Zorg ervoor dat je deze last minute stress voor bent. Zet één of twee weken van te voren alvast een alarm op jouw telefoon met een reminder. Zo heb je genoeg tijd om iets leuks te organiseren. Hoewel het natuurlijk belangrijk is om elke dag jouw liefde te tonen zijn dit soort dagen toch wel extra speciaal net zoals Valentijnsdag. Laat deze dag niet onopgemerkt voorbij gaan en koop een leuk Valentijnscadeau voor haar of hem.

Maak eens een romantisch gebaar

Een beetje romantiek of een leuke verrassing op den duur is wel zo leuk om die vlinders in jouw buik te laten dansen. Zorg er daarom voor dat je af en toe iets romantisch voor elkaar doet, of door acties laat zien hoe belangrijk iemand voor jou is. Dit hoeft echt niet altijd met materialisme. Dit kan ook al door kleine dingetjes te doen zoals toegeven dat je ongelijk hebt. Een taak waar jullie allebei geen zin in hebben overnemen, of een keer een ontbijtje op bed maken. Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat een gezonde relatie behouden wordt.

Communicatie is key

Communiceren is ontzettend belangrijk in vrijwel elk aspect van het leven. Op de werkvloer, met vrienden of familie maar ook zeker in jouw relatie. Wanneer jou iets dwars zit wat je vervolgens niet communiceert levert dit alleen maar meer conflicten en onbegrip naar elkaar op. Het is daarom ontzettend belangrijk om jouw gevoelens uit te durven spreken. Vraag om wat je wil en geef duidelijk aan wat jullie verwachtingen zijn naar elkaar. Zonder goede communicatie kan een relatie niet succesvol zijn.

Blijf moeite voor elkaar doen

Heerlijk hé, na het werk die jogging broek aantrekken en lekker op de bank ploffen. Of weer een zaterdagavond netflix kijken. Ja super relaxt, maar niet heel spannend wel? Zorg ervoor dat je moeite blijft doen voor elkaar. Plan een date night en maak je helemaal klaar. Al is het een romantisch diner aan de keukentafel, zorg ervoor dat je moeite doet voor elkaar. Vergeet ook niet om elkaar eens wat vaker te knuffelen of een kus te geven. Dat sluimert vaak langzaam weg bij een langdurige relatie maar het is oh zo belangrijk om tijd en moeite voor elkaar te blijven doen.

Blijf spontaan

Toen jullie aan het daten waren werden er de gekste ideeën uit de kast getrokken voor een leuk uitje of een spannende avond. Tegenwoordig neem je al genoegen met een spelletje op de bank. Hoewel dat natuurlijk ook ontzettend leuk is, is het ook belangrijk om spontaan te blijven. Lig jij al te chillen op de bank en stelt jouw lief voor om nog even een drankje te gaan doen? Doe eens gek en sleur jezelf van de bank af om iets leuks te gaan doen samen. Of doe de dingen die jullie tijdens de beginfase van jullie relatie zo graag samen deden eens wat vaker. Ga na welke aspecten van jullie relatie je mist en schrijf ze op. Zo kun je deze leuke momenten nog eens herbeleven.

Blijf tijd vrij maken voor seks

Waar jullie vroeger dagelijks de kleren van elkaars lijf rukte, blijft het tegenwoordig beperkt bij die ene keer per maand. Fysiek contact tijdens een relatie is ontzettend belangrijk. Het zorgt voor een diepe connectie, hoort bij een gezonde lifestyle en het is een manier om elkaar terug te vinden. Probeer ook op de momenten dat je niet zo’n zin hebt eens zin te maken en te genieten van het moment. Doe overigens nooit iets waar je je niet prettig bij voelt.

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om een gezonde relatie te houden. Een gezonde relatie draagt immers bij aan jouw algehele geluk!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met fotofabriek.nl