Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Andrew Tate geeft 100 miljoen weg: 'Testament veranderd vanuit cel'

Wat-een-geld.

Andrew Tate

Andrew Tates leven heeft er weleens beter uitgezien. Het voorarrest van de spraakmakende influencer en zakenman is nu twee keer verlengd, waardoor hij nog steeds in de Roemeense bajes zit. Net als zijn broer Tristan. Inmiddels heeft de 36-jarige Brit aangegeven het duizelingwekkende bedrag van 100 miljoen te steken in een nieuwe liefdadigheidsinstelling. Dit "om mannen te beschermen tegen valse beschuldigingen", aldus Tate. "Vanuit de gevangenis heb ik mijn testament aangepast."

Wie is Andrew Tate en waarom zit hij vast?

Tate kwam het afgelopen jaar veelvuldig in de media. De meervoudig wereldkampioen kickboksen en zoon van een schaakgrootmeester was in het verleden te zien in realityprogramma's als Big Brother, maar maakte daarna op eigen houtje furore op social media.

Daar laat hij zien hoeveel geld hij heeft, wat voor luxeleventje hij leidt, hoe je succesvol wordt en niet te vergeten: hoe hij denkt over tal van maatschappelijke onderwerpen, zoals de rolverdeling tussen man en vrouw.

Het gevolg? Tate werd van tal van social mediaplatformen gegooid wegens vrouwonvriendelijke opmerkingen. Uitspraken die hij zelf simpelweg als 'conservatief' wegzet. Meent hij alles wat hij zegt? Of is Tate toch een uitvergroot typetje om zijn Hustlers University-cursussen over succes en financiële onafhankelijkheid te verkopen? Daarover zijn de meningen verdeeld. Feit blijft dat Tate de tongen losmaakt, bij vriend én vijand.

Zijn miljoenen verdiende hij onder andere met kickboksen, als influencer en met een aantal casino's in Roemenië. In datzelfde land runde hij ook een webcambedrijfje, waarmee hij vrouwen voor zich liet werken. En vooral dat laatste lijkt nu voor problemen te zorgen.

Opgepakt

Even geleden pakten de Roemeense autoriteiten de oud-kickbokskampioen, zijn broer en twee anderen op. De mannen zouden een netwerk opgezet hebben waarmee vrouwen werden uitgebuit. De verdenkingen zijn dan ook deelname aan een criminele organisatie, mensenhandel en verkrachting. Tijdens de arrestatie werd er bovendien 3,6 miljoen euro aan stapels geld, luxe goederen en auto's in beslag genomen.

Onschuldig

Volgens Tate is de hele operatie doorgestoken kaart. Het dossier is leeg, zei hij eind januari voor het gebouw van de DIICOT, een Roemeens overheidsorgaan gespecialiseerd in georganiseerde misdaad. Ook stelde hij toen dat het systeem in het Zuidoost-Europese land corrupt is. Tate: "Er is geen gerechtigheid in Roemenië."

Aan de volgers van zijn website heeft de Brit een mail gestuurd (of laten sturen), waarin hij aangeeft dat de omstandigheden in de Roemeense cel ronduit slecht zijn. Hij zou moeten slapen met het licht aan. "Ze proberen me te breken", aldus Tate. "Kakkerlakken, luizen en bedwantsen zijn mijn enige vrienden in de nacht."

Nieuws
  • Vechtsportinfo, Twitter
  • NL Beeld / BrunoPress