Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Andrew Tate vanuit Roemeense cel: 'Ze proberen me te breken'

De omstandigheden in de Roemeense cel zijn niet al te best, laat Tate weten.

Tate

De Britse influencer Andrew Tate werd eind vorig jaar opgepakt in Roemenië. Hij wordt verdacht van mensenhandel, verkrachting en deelname aan de georganiseerde misdaad. Ook zijn broer en twee anderen werden destijds in de boeien geslagen. De mannen zouden een netwerk opgezet hebben waarmee vrouwen werden uitgebuit. Tijdens de arrestatie namen de Roemeense autoriteiten bovendien 3,6 miljoen euro aan stapels geld, luxe goederen en auto's in beslag.

Inmiddels zijn we een paar weken verder. Tate zit echter nog steeds vast. Sterker, op 20 januari werd bekend dat het voorarrest van de influencer in ieder geval verlengd is tot eind februari.

'Er is geen gerechtigheid in Roemenië'

Enkele dagen geleden werd Tate voorgeleid en zagen we de influencer voor het eerst sinds lange tijd voor de camera. Een journalist trof hem voor het gebouw van de DIICOT, een Roemeens overheidsorgaan gespecialiseerd in georganiseerde misdaad en dergelijke.

"The case file is completely empty", aldus Tate tegen de cameraman. "There is no justice in Romania (...) They know we have done nothing wrong."

Volgens de voormalig wereldkampioen kickboksen heeft het OM in Roemenië geen poot om op te staan. Het dossier is leeg, zegt hij. Ook stelt hij dat het systeem in het Zuidoost-Europese land corrupt is.

Kakkerlakken in cel

Naast enkele vluchtige interviewtjes voor en na zijn bezoek aan de rechter stuurde de 36-jarige Brit ook een bericht naar de volgers van zijn website, schrijft The Independent. 'Mijn eerste email vanuit gevangenschap', luidt de titel van zijn boodschap.

In het bericht stelt de oprichter van Hustlers University dat hij in een cel verblijft zonder licht. "Ze proberen me te breken", zegt hij. "Kakkerlakken, luizen en bedwantsen zijn mijn enige vrienden in de nacht."

Verder geeft hij aan dat hij "absoluut respectvol blijft" wanneer de bewakers hem van en naar de rechtszaal brengen. "Ze proberen mijn hart onder te dompelen in haat." Diezelfde bewakers, zo beweert Tate, "zeggen dat ze weten dat ik onschuldig ben", schrijft hij naar zijn volgers.

Zoals eerder gezegd blijft Tate sowieso tot eind februari vastzitten in zijn Roemeense cel.

Wie is Andrew Tate?

Maar wie is deze veelbesproken Brit eigenlijk? Tate kwam het afgelopen jaar namelijk veelvuldig in de media. De meervoudig wereldkampioen kickboksen en zoon van een schaakgrootmeester was in het verleden te zien in realityprogramma's als Big Brother, maar maakte daarna op eigen houtje furore op social media.

Daar laat hij zien hoeveel geld hij heeft, wat voor luxeleventje hij leidt, hoe je succesvol wordt en niet te vergeten: hoe hij denkt over tal van maatschappelijke onderwerpen, zoals de rolverdeling tussen man en vrouw. En vooral dat laatste heeft tot nogal wat ophef geleid.

Hustlers University

Tate werd van tal van social mediaplatformen gegooid wegens vrouwonvriendelijke opmerkingen. Uitspraken die hij zelf simpelweg als 'conservatief' wegzet. Meent hij alles wat hij zegt? Of is Tate toch een uitvergroot typetje om zijn Hustlers University-cursussen over succes en financiële onafhankelijkheid te verkopen? Daarover zijn de meningen verdeeld. Feit blijft dat Tate de tongen losmaakt, bij vriend én vijand.

Multimiljonair

Hoeveel geld Andrew Tate precies heeft, is overigens niet bekend. Verschillende media stellen dat hij over tientallen miljoenen beschikt. Knaken die hij deels met kickboksen verdiende. De rest van de poen harkte hij waarschijnlijk binnen als influencer, met het verkopen van online cursussen en via een aantal van zijn casino's in Roemenië. Daarnaast zou hij een bedrijf runnen met webcamgirls, ook gevestigd in Roemenië.

Vooral dat cambedrijfje zou geleid hebben tot de ernstige beschuldigingen aan zijn adres.

Misdaad
  • The Independent
  • Bruno / Brunopress.nl