Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voorarrest Andrew Tate verlengd, influencer slaat terug en eist 300 miljoen

De Brit zit nog steeds vast in Roemenië op verdenking van verkrachting, vrouwenhandel en het vormen van een criminele organisatie. In een brief heeft de influencer laten weten dat hij honderden miljoenen eist van een van de vermeende slachtoffers indien zij haar aanklacht niet intrekt.

Tate

Even geleden pakten de Roemeense autoriteiten de oud-kickbokskampioen, zijn broer Tristan en twee anderen op. Tijdens de arrestatie werd er bovendien 3,6 miljoen euro aan stapels geld, luxe goederen en auto's in beslag genomen.

Criminele organisatie

De multimiljonair verdiende zijn poen onder andere met kickboksen, als influencer - Tate staat bekend om zijn controversiële ideeën over onder andere de rolverdeling tussen man en vrouw - en met een aantal casino's in Roemenië. In datzelfde land runde hij ook een webcambedrijfje, waarmee hij vrouwen voor zich liet werken.

En vooral dat laatste lijkt nu voor problemen te zorgen. Een aantal vermeende slachtoffers hebben zich gemeld en de Brit beschuldigd van allerlei misdaden. Zo zou Tate een netwerk hebben opgezet hebben waarmee vrouwen werden uitgebuit. De verdenkingen zijn dan ook deelname aan een criminele organisatie, mensenhandel en verkrachting.

300 miljoen

Tate zelf ontkent alle aantijgingen. De operatie is volgens hem doorgestoken kaart en, zo zei hij afgelopen februari: "Het dossier is leeg". Er zou sprake zijn van 'een corrupt systeem'.

Enkele dagen terug werd bovendien duidelijk dat Andrew Tate zijn pijlen inmiddels ook richt op een van de vermeende slachtoffers. Via een brief heeft hij laten weten dat hij 300 miljoen van haar en haar ouders eist indien ze de aanklacht niet intrekt. Tate stelt dat de vrouw allesbehalve de waarheid spreekt en beschuldigt haar dan ook van laster.

Critici stellen dat Tate daarmee een poging doet om de vrouw te intimideren en bang te maken, om haar op die manier het zwijgen op te leggen.

'Geen gerechtigheid'

Ondertussen zitten Tate en zijn broer Tristan nog steeds vast in Roemenië. Na een verzoek van het OM werd hun voorarrest gister zelfs voor de derde keer verlengd. De twee hebben het vermogen "om permanente psychologische controle over de slachtoffers uit te oefenen", aldus de Roemeense rechters op een eerder moment.

Misdaad
  • NOS
  • NL Beeld / BrunoPress