Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw jat voor 1,3 miljoen euro aan kippenvleugeltjes

Kip, het meest veelzijdige stukje roofgoed.

kippenvleugels

Je hebt kipliefhebbers en je hebt compleet doorgeslagen kipfanaten, die hun kind nog zouden verkopen om aan hun dagelijkse drumstick-behoefte te voldoen. De Amerikaanse politie heeft laatst duidelijk iemand uit de laatstgenoemde categorie in de boeien geslagen. Haar naam: Vera Liddell

Liddell heeft volgens de verdenkingen zo'n 1,5 miljoen dollar aan eten verduisterd, via haar baan als 'food service director' op een middelbare school in Chicago. Het grootste gedeelte daarvan bestond uit kippenvleugels. Wings, zoals de Amerikanen zeggen.

Betrapt

De criminele schoolmedewerker bestelde volgens documenten in ruim anderhalf jaar rond de 11.000 dozen vol kippenvleugeltjes. De kosten van de kip declareerde ze. Bovendien was het bedrijf waar ze de chickenwings bestelde zich van geen kwaad bewust. Liddell was immers officieel verantwoordelijk voor de inkoop namens de school.

Hoe ze uiteindelijk gepakt werd? Via de boekhouding, laat de bedrijfsmanager van de school weten. Het was hem namelijk opgevallen dat er ineens wel heel erg veel kosten gemaakt werden voor kippenvleugels. Dit terwijl er naar zijn weten niks extra's genuttigd werd in de schoolkantine. Kortom, einde kippenvleugelverduisteringspraktijken (prima Scrabble-woord).

Eén vraag is echter nog niet beantwoord: wat deed Liddell in godsnaam met al die kilo's kip? Bouwde ze een huis van vleugels, waar je het kippenvlees van de muren kan knagen? Gaf ze elke weekend de dikste buurtbarbecues van Amerika? Of zou ze de boel toch gewoon hebben doorverkocht aan andere bedrijven en horeca-gelegenheden? Wij gaan voor optie één. Wat denkt u?

Bizar
  • de Telegraaf
  • iStock