Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: zanger Goldband snuift op podium

Rock 'n roll!

Goldband

Wie nog nooit van Goldband heeft gehoord, heeft ongetwijfeld onder een stoeptegel geleefd de afgelopen tijd. Met knallers als Noodgeval, Ja Ja Nee Nee en Stiekem bestormen ze de hitlijsten en radiostations. Aanstekelijke nummers met een 80's vibe, die vaak nog uren na het beluisteren ervan als heuse oorwurmen door je kop blijven galmen.

De band bestaat uit een aantal voormalig stukadoors uit Den Haag. En het idee dat de jongens niet alleen met een instrument maar ook met spack- en pleistermessen overweg kunnen, spreekt blijkbaar veel mensen aan.

Snuiven op het podium

Maar goed, met die populariteit komen natuurlijk ook relletjes, roddels en andere media-aandacht. Dat merkte zanger Karel Gerlach al nadat hij met zangeres Maan aanpapte. Maar ook beelden van een recent optreden zorgen voor de nodige boze Twitter-reacties en nieuwsartikelen.

Op het social media-platform gaat namelijk een filmpje rond van een Goldband-show waarin zanger Milo Driessen - eerder ook te zien in De Slimste Mens - een zakje poeder opentrekt en de inhoud pontificaal in beeld lijkt op te snuiven. Zo het neusje in. Alsof het niks is. Driessen geeft de snuiverij na zijn neuspoedersessie weg (of weer terug) aan iemand in het publiek.

Boze reacties

Opvallend, maar niet heel schokkend allemaal. Goldband maakte bovendien een nummer genaamd Witte Was, met daarin de zinnen: 'Waarom is coke zo duur? Waarom is coke zo fucking duur?' Het drugsgebruik tijdens de show zou dus net zo goed een stuntje kunnen zijn. Een bewuste actie om wat aandacht te genereren. Mocht dat het geval zijn: missie geslaagd.

Toch laten veel Twitteraars onder het filmpje weten niet heel blij te zijn met het gedrag van Driessen. "De muziek is echt niet hard genoeg om dit soort gedrag te vertonen", aldus een reactie, "effe normaal gauw!" Iemand anders: "Als je coke nodig hebt om je werk te doen is het misschien tijd voor een carrière switch."

Het Belgische Nieuwsblad schrijft dat het management van de band 'voorlopig niet wenst te reageren op het voorval'.

Lifestyle
  • Nieuwsblad.be
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl