Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nog eens 18 jaar cel voor Joran van der Sloot vanwege drugssmokkel

Van der Sloot zit op dit moment een gevangenisstraf van 28 jaar uit in Peru, maar krijgt daar nu dus nog eens 18 jaar bovenop.

gevangenis

Joran van der Sloot (35) heeft er nog eens 18 jaar cel bijgekregen. De crimineel – die is veroordeeld voor de moord op Stephany Flores – zit op dit moment een gevangenisstraf van 28 jaar uit in Peru. Gisteren werd hij schuldig bevonden voor drugssmokkel, waardoor hij nog langer tussen vier muren zal moeten blijven zitten. Dit meldt De Telegraaf.

Gevangenis in Peru

Van der Sloot werd in in 2012 veroordeeld voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores Ramírez in 2010. Een jaar geleden kwam hij nog in aanmerking voor vervroegde vrijlating bij goed gedrag. Dat lijkt nu dus van de baan.

Van der Sloot zit nu voor de tweede keer gevangen in de Challapalca-gevangenis. Hij werd in 2014 verplaatst vanuit de Piedras Gordas-gevangenis vanwege het illegale bezit van een mobiele telefoon. In Challapalca ging hij in hongerstaking vanwege de 'mishandeling en middeleeuwse omstandigheden.' Misdaadverslaggever John van den Heuvel zocht Joran op in 2015 en merkte op dat de Nederlander 'sterk vermagerd en verzwakt was.

Drugssmokkel

Kort daarna werd Van der Sloot overgeplaatst naar de Juliaca-gevangenis, waar hij zich begon te misdragen. Hij zou in februari van 2021 samen met familieleden geprobeerd hebben 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana de gevangenis binnen te smokkelen. Justitie in Peru eiste 18 jaar celstraf voor de drugssmokkel en Van der Sloot werd niet veel later terug naar Challapalca gestuurd. De rechtbank heeft hem nu ook echt veroordeeld tot 18 jaar en vier maanden cel. Omdat hij al een straf uit zit van 28 jaar, zal hij tot 2045 nog vastzitten. In Peru geldt namelijk de regel dat een gevangenisstraf nooit langer mag duren dan 35 jaar. In principe krijgt hij er nu dus 'maar' 7 jaar bovenop.

Van der Sloot werd in 2005 bekend vanwege de vermissing van Natalee Holloway op Aruba. De toen 17-jarige verdachte Joran van der Sloot werd BN’er, wijnwerper en veroordeeld moordenaar.

Misdaad
  • Telegraaf, RTL Boulevard
  • ANP