Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Joran van der Sloot lacherig over moord op Stephany Flores: 'Ik heb me niet goed gedragen'

Er is een opvallende video verschenen over de Challapalca-gevangenis in Peru. Daar zit Joran van der Sloot zijn 28 jaar lange gevangenisstraf voor de moord op Stephany Flores uit. Een moord waar hij zich aan een interview te zien niet al te druk om lijkt te maken.

Joran van der Sloot lacherig over moord op Stephany Flores: 'Ik heb me niet goed gedragen'

Van der Sloot werd kort geïnterviewd voor een Peruaans programma over de Challapalca-bergbajes, ook wel het Siberië van Peru genoemd, aangezien de temperatuur er ’s nachts tot min twintig kan dalen. In het gesprek vragen de programmamakers allereerst waarom Joran daar opgesloten zit, waarop hij met een glimlach op zijn gezicht reageert dat hij zich 'niet goed gedragen heeft'.

Een van de mannen die aan de documentaire werkt, gaat vervolgens de cel binnen en geeft zijn commentaar op het gedrag van Van der Sloot. "Dit is de cel waar de moordenaar van een jonge vrouw slaapt", vertelt hij. "Nu lacht hij, maar wat zegt hij tegen de vader van die jonge vrouw nadat hij haar vermoord heeft en haar leven heeft afgenomen?"

Drugssmokkel

Joran van der Sloot zit voor de tweede keer gevangen in de Challapalca-gevangenis. Hij werd in 2014 verplaatst vanuit de Piedras Gordas-gevangenis vanwege het illegale bezit van een mobiele telefoon. In Challapalca ging hij in hongerstaking vanwege de 'mishandeling en middeleeuwse omstandigheden.' Misdaadverslaggever John van den Heuvel zocht Joran op in 2015 en merkte op dat de Nederlander 'sterk vermagerd en verzwakt was.

Kort daarna werd Van der Sloot overgeplaatst naar de Juliaca-gevangenis, waar hij zich begon te misdragen. Hij zou in februari van dit jaar samen met familieleden geprobeerd hebben 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana de gevangenis binnen te smokkelen. Justitie in Peru eiste 18 jaar celstraf voor de drugssmokkel en Van der Sloot werd niet veel later terug naar Challapalca gestuurd.

Misdaad
  • Videostill