Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frans opaatje (88) heeft artillerie-patroon in kont, ziekenhuis ontruimd

Fire in the hole!

Artillerie-patroon

Is het weer zover? Het is weer zover. In Frankrijk ontstond er een hoop ophef, nadat een 88-jarige man zich meldde met een nogal gênant probleempje. De beste vent had iets in zijn achterste zitten. Iets dat hij er niet zelfstandig meer uit kreeg. Wat dan, horen we u vragen? Een artillerie-patroon uit de Eerste Wereldoorlog. Een gigantische kogel ja, van zo'n 6 cm breed en 20 cm lang.

Noodsituatie

Volgens de Daily Star heeft het ziekenhuis bevestigd dat "er een noodsituatie heeft plaatsgevonden tussen 21:00 en 23:30 op zaterdagavond, waarbij een interventie van de Explosieven Opruimingsdienst moest ingrijpen. Ook moesten de spoedafdelingen voor kinderen en volwassenen worden ontruimd en konden er tijdelijk geen spoedgevallen behandeld worden."

Achteraf bleek het risico op ontploffing niet zo groot, weet GeenStijl te melden. Dit omdat het een verzamelitem betrof uit de Eerste Wereldoorlog. Het is 'onbekend' hoe het voorwerp in het opaatje terecht is gekomen, maar we gaan er vanuit dat hij de kogel niet voor een kruk aanzag.

Vorig jaar ook al raak

De Franse senior is overigens zeker niet de eerste die met zo'n probleem op de eerste hulp verscheen. Vorig jaar december was het namelijk raak in het Engelse Gloucestershire. Daar werd een man binnengebracht met een antitankkogel in z'n darmkanaal. Ook toen kwam de EOD opdraven. En ook toen bleek het ding bleek het ding redelijk ongevaarlijk.

Hoe de kogel in de Engelsman terechtkwam? Een ongelukje, verklaarde hij zelf. Als hobby verzamelt hij oorlogsmemorabilia en tijdens het opruimen op zolder kwam hij de giga-kogel tegen. Nadat hij het ding even achter zich neer had gezet, verloor hij z'n evenwicht, gleed uit en kwam precies, héél toevallig, op de punt van de kogel terecht, waarna deze in z'n geheel naar binnen schoof.

En als hij zegt dat het zo gebeurd is, dan is het zo. Punt.

Bizar
  • GeenStijl, Daily Star
  • iStock