Het komt vaker voor: mensen die zich in het ziekenhuis melden omdat ze iets in hun lichaam hebben dat daar niet hoort. Soms zijn die objecten ingeslikt, maar in andere gevallen zijn die zaken er via de achteringang beland. Volwassen speeltjes, afstandsbedieningen, courgettes. Het kan de beste overkomen.
57mm
Zo ook een man in het Engelse Gloucestershire. Alleen werd hij niet binnengebracht met een stuk groente of het nieuwste EasyToy-modelletje in z'n darmkanaal, maar met een heuse antitankkogel.
Een 57mm-projectiel van 17cm lang en 6cm doorsnee, om precies te zijn. Flinke units die ze in de Tweede Wereldoorlog gebruikten om tanks mee uit te schakelen. Het gevolg was dat niet alleen artsen werden opgetrommeld bij het curieuze spoedgeval, maar ook de explosieve opruimingsdienst.
Meevaller: achteraf bleek dat het projectiel geen explosieve stof meer bevatte en het kon dan ook zonder problemen worden verwijderd. Dat scheelt.
'Per ongeluk'
Kogel uit de menselijke loop, probleem opgelost. Maar dan rest natuurlijk de vraag: hoe is het antitankprojectiel überhaupt in de man belandt?
Een ongelukje, verklaarde hij zelf. Als hobby verzamelt hij namelijk oorlogsmemorabilia en tijdens het opruimen op zolder kwam hij de giga-kogel tegen. Nadat hij het ding even achter zich neer had gezet, verloor hij z'n evenwicht, gleed uit en kwam precies, héél toevallig, op de punt van de kogel terecht, waarna deze in z'n geheel naar binnen schoof.
En als hij zegt dat het zo gebeurd is, dan is het zo. Punt.
- De Telegraaf, The Sun
- iStock