Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

10 jaar cel voor doodschieten medeoprichter motorclub Caloh Wagoh

Peter L. heeft vandaag zijn straf te horen gekregen. De Bredanaar spendeert de komende 10 jaar achter tralies voor het doodschieten van Michel Weiss.

Caloh Wagoh

Slachtoffer Michel Weiss (52) was medeoprichter van beruchte motorclub Caloh Wagoh en een bekende van L. Weiss was namelijk L's ex-zwager.

Op 14 november 2021 schoot Peter L. zijn ex-familielid dood op een woonwagenkamp in Breda. Michel Weiss was daar naartoe gekomen omdat hij ruzie met zijn ex zou hebben, maar trof L., die daar in een chaletje woonde.

De voor doodslag veroordeelde Peter L. zegt zelf dat hij een pistool trok omdat hij bang was dat de oprichter van Caloh Wagoh anders hem zou neerschieten. L. schoot Weiss vervolgens met vijf kogels dood.

'Zelfverdediging'

Zelfverdediging, pleitten L en zijn advocaat. Weiss stond volgens Peter L. immers bekend als gevaarlijk. Maar met die lezing nam de rechter geen genoegen. Er zouden beelden zijn waarop te zien is dat het slachtoffer rustig aan kwam lopen.

De rechter: "U bent daarna naar buiten gekomen met een pistool. Dat kan niet worden gezien als verdedigend. Dat komt over als aanvallend en escalerend. Daarom is er geen sprake van noodweer", zo valt te lezen in een Telegraaf-artikel.

Achteraf bleek bovendien dat Michel Weiss helemaal geen wapen bij zich had toen hij een bezoek bracht aan het woonwagenkamp.

De rechter veroordeelde Peter L. voor doodslag, omdat hij moord niet bewezen acht. Peter L. moet 10 jaar zitten.

Caloh Wagoh

Weiss (52) was oprichter van motorclub Trailer Trash Travellers en naar verluidt ook medeoprichter van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh. Die laatst genoemde club is inmiddels verboden. Caloh Wagoh stond ook centraal in moordproces Eris, waarin leden van de club terechtstonden voor meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het OM denkt dat de motorclub als een soort moordbende liquidaties uitvoerde in opdracht van Ridouan T.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • OM