Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dennis Schouten: Ik ben als kind ziek gemaakt door mijn moeder

‘Heel vrolijk ben ik nooit en ik heb stemmingswisselingen’

Dennis Schouten

Presentator Dennis Schouten heeft last van depressieve gevoelens. De 27-jarige Twent stelt dat hij vroeger ziek werd gemaakt door zijn moeder en hier nog steeds klachten van ondervindt. In een interview met Flair doet hij een boekje open over hoe hij vroeger is behandeld en wat voor effect het tot op de dag van vandaag op hem heeft.

Münchhausen by proxy

De moeder van het enfant terrible van de showbizz-wereld heeft het syndroom van Münchhausen by proxy, zegt hij. Dit is een psychische stoornis, waarbij een ouder doet alsof zijn/haar kind erg ziek is. Vroeger was Dennis altijd een vrolijke jongen, maar toen zijn moeder hem telkens meenam naar kinderpsychiaters totdat hij medicijnen kreeg, sloeg dat volledig om, schetst hij. Dennis: "Die heb ik drie jaar geslikt in mijn puberteit en dat heeft mijn hoofd niet goed gedaan."

Daarnaast belandde de presentator ook nog op het speciale onderwijs. Naar eigen zeggen kwam dit door de manier waarop zijn moeder met hem omging. Het speciaal onderwijs zorgde er echter alleen maar voor dat het mentaal steeds slechter met Schouten ging.

Stemmingswisselingen

Hoewel het voorgaande alweer een tijdje geleden is, worstelt de Roddelpraat-man er nog dagelijks mee, geeft hij toe. "Heel vrolijk ben ik nooit en ik heb stemmingswisselingen."

Op slechte dagen sluit hij zich zelfs het liefst op. Om die reden is hij laatst ook verhuisd van Almere naar Enschede. Daar is het toch iets rustiger. En medicijnen tegen zijn depressie? Die wil hij niet. "Ik ben liever de mens die ik ben, dan iemand gecreëerd door medicatie. Het is wat het is."

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Schouten zo open is over de kwestie. Regelmatig brengt hij het pijnlijke verhaal over zijn moeder ter sprake. Iets té vaak, als je het Roddelpraat-collega Jan Roos vraagt. Hij verwijt zijn partner in crime dat hij te pas en te onpas weer met het verhaal over zijn moeder op de proppen komt - met een knipoog, dat dan weer wel. Feit is in ieder geval dat Schouten aardig op z'n pootjes terecht is gekomen. Wekelijks scoort de beste man immers zo'n half miljoen views met Roddelpraat.

Entertainment
  • Flair, T&W
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl