Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit moet je gedaan hebben in Amsterdam

Er is een hoop te zien en te doen in Amsterdam. Ga je binnenkort naar Amsterdam toe? Dan zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken op je bucketlist.

Varen

De beste manier om op verkenning te gaan, is een sloep huren in Amsterdam. Niet alleen ziet de stad er prachtig uit vanaf het water, ook kun je makkelijk andere plekken spotten om later op de dag even een drankje te doen of iets te ondernemen. En niet geheel onbelangrijk, het is goedkoper dan je denkt!

Artis

Combineer een dag varen in Amsterdam met een bezoek aan één van de oudste dierentuinen van Europa en zelfs de alleroudste van Nederland, Artis. De dierentuin is in het centrum van Amsterdam te vinden. Neem voor of na je boottocht dus vooral een kijkje bij de aapjes, panda’s, otters of een van de andere leuke dieren.

De Jordaan

De Jordaan is de meest bekende buurt van Amsterdam. Het zit midden in het centrum is heeft een ver verleden. Tot 1600 bestond Amsterdam nog uit een klein ommuurd stadje aan het IJ. Als het inwonersaantal oploopt begint men aan de aanleg van de grachtengordel en de wijk die daaraan vastzit, de Jordaan. Het is tegenwoordig een hippe buurt. Je vindt hier ook het Woonbootmuseum, het Kaasmuseum en de Noordermarkt. Kortom, een prachtige buurt om doorheen te varen.

Het Anne Frank Huis

Amsterdam is een historische stad. Er is veel van het verleden terug te zien, overal waar je kijkt. Zo kun je er ook het Anne Frank Huis vinden. Dit is het huis waar Anne Frank met haar familie verstopt zat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Erg indrukwekkend om hier langs te gaan en zeker weten iets wat je een keer gedaan moet hebben. Het is perfect te combineren met een dagje varen in Amsterdam.

NEMO

Wie kent het niet? NEMO, het Science Museum. Dit is stiekem niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! Laat het kind in je naar boven komen en ontdek alles over wetenschap en technologie door interactieve tentoonstellingen, experimenten en workshops. NEMO is goed te bereiken en bovendien een prima activiteit om te doen na een dagje varen in Amsterdam.

Boot huren in Amsterdam bij Canal Motorboats

Over de grachten varen is op zichzelf al een must do in Amsterdam. Wil jij nu ook een boot huren in Amsterdam? Dan is Canal Motorboats een goede optie! Canal Motorboats is één van de voordeligste bootverhuurbedrijven in de hoofdstad, waar je voor een lage prijs een privé boot huurt.

Je mag de boot zelf besturen en hebt geen vaarbewijs nodig. Iedereen kan hier een kapitein zijn! Je krijgt een handige kaart mee met leuke routes erop. Neem lekkere hapjes en drankjes mee aan boord en geniet van een geweldige dag in Amsterdam.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Canal Motorboats en Eco Boats Amsterdam.