Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dennis K. alias rapper Bofplace vast op verdenking van moord op eigen moeder

Afgelopen woensdag werd bekend dat er een 26-jarige Nederlander opgepakt is aan de Costa del Sol in Spanje. De man wordt ervan verdacht zijn eigen moeder om het leven te hebben gebracht. Inmiddels is duidelijk dat het om Dennis K.gaat, in de Amsterdamse rapscene bekend als 'Bofplace'.

Bofplace

K. is in Spanje opgepakt op een autosnelweg, waar hij verward rondzwierf. Dat gebeurde niet lang nadat zijn eigen moeder dood werd aangetroffen in het appartement waar de rapper verbleef.

De betreffende woning was van een bevriend stelletje, dat zelf inmiddels zelf niet meer in het pand verbleef omdat K. zich naar verluidt 'vreemd en gewelddadig' gedroeg. Vanuit een hotel namen ze daarom contact op met K's moeder, die daarop het vliegtuig richting Spanje nam.

Geslagen en gewurgd

Eenmaal daar werd ze door het stel naar het appartement gebracht waar Dennis K. alias Bofplace zat. Het Parool weet te melden dat de twee weer vertrokken, maar dat de moeder van de rapper op eigen verzoek achterbleef bij haar zoon. Een dag later werden de man en vrouw door een buurtbewoner gewaarschuwd dat de deur van de woning openstond. Binnen troffen ze het levenloze lichaam van K's moeder aan. Ze was geslagen en gewurgd, aldus Het Parool.

Door de verwarde staat waarin 'Bofplace' daarna werd aangetroffen, wacht hem psychiatrisch onderzoek. Volgens Spaanse media was hij onder invloed van harddrugs op het moment van zijn arrestatie.

'Schoot eerder man neer'

Het AD meldt bovendien dat 'Bofplace' volgens een tipgever van de politie eerder dit jaar iemand heeft neergeschoten in Suriname. Dat zou gaan om iemand van de gangsterrapformatie Zone6, waartoe ook de inmiddels beruchte JoeyAK behoort. Verschillende Spaanse mediaplatforms stellen dat de Nederlandse autoriteiten een arrestatiebevel tegen hem hadden uitgevaardigd. Of dat te maken had met de schietpartij in Suriname is echter niet duidelijk.

Misdaad
  • AD, Het Parool
  • Youtube Bofplace