Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Steeds meer Nederlanders gebruiken een VPN. Waarom eigenlijk?

De tijden op internet zijn veranderd. Waar men vroeger nog niet zo veel nadacht over privacy en veiligheid, gebeurt dat vandaag de dag een stuk meer. De opkomst van VPN's is dan ook een logische ontwikkeling. Helemaal nu cybercriminaliteit zwaar in opmars is.

VPN

We doen steeds meer online. Sterker, bijna alle zaken zijn tegenwoordig via pc, laptop of smartphone te regelen. Van opa en oma tot de jongste generatie, samenlevingsbreed schakelt men over naar de digitale omgeving.

Dat brengt echter wel de nodige risico's met zich mee. Risico's die je terugziet in bijvoorbeeld de criminaliteitscijfers. Criminaliteit verschuift zich als het ware van fysiek naar online. "Dit is een trend die we al een tijdje zien", aldus een woordvoerder van de politie.

Verschuiving

Ter illustratie: in 2021 registreerde de politie zo'n 14.000 gevallen van cybercrime, ruim een derde meer dan een jaar eerder. Kijk je naar 2019, dan spreken we zelfs over een toename van 300 procent.

Waar die verschuiving vandaan komt? Steeds meer mensen doen van alles online. Tel daarbij op: de coronaperiode, waarin criminelen minder kansen hadden om fysiek inbraken te plegen, iedereen was immers veel thuis, en de trend is compleet.

Criminelen slaan toe via phishingmails, Whatsapp, onveilige internetverbindingen en ga zo maar door. Op deze manier achterhalen ze gegevens, zoals wachtwoorden en dergelijke. Met alle gevolgen van dien.

IP-adres verbergen

Zaak is dus om de boel online dicht te timmeren. Hoe? Bijvoorbeeld met een VPN, een Virtueel Private Network. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Simpel gezegd verbergt een VPN je IP-adres, een soort unieke code met informatie over waar je apparaat zich bevindt. Met VPN maak je een soort vervangende code aan die in plaats van je echte IP-adres getoond wordt. En handig: je kiest zelf de locatie van je apparaat. Je kunt dan gewoon online doen wat je altijd doet, maar voor derden valt niet te achterhalen wie en waar je bent.

Een handige bijkomstigheid is dat je op die manier in Nederland ook series kunt kijken (Netflix, HBO Max of Disney+) die normaal gesproken alleen in Amerika, Japan of Engeland te zien zijn. Eén simpele klik op de knop en een dienst denkt dat je in Timboektoe bent. Of Zweden. Of... Nederland! Zo volg je de Eredivisie bijvoorbeeld ook in de vakanties als je met je krent op een tropisch eiland zit.

Versleutelen gegevens

Maar een VPN doet meer. Een van de belangrijkste functies is misschien wel dat je alle informatie die je online verstuurt versleutelt. Encryptie, wordt dat ook wel genoemd. Alles wat je online doet, blijft dan privé. Ook wanneer je internet via een openbaar WiFi-netwerk, bijvoorbeeld in de trein. Met een VPN houdt je die hackers en cybercriminelen buiten de digitale deur. En dat wil je.

Samengevat:

- Een VPN versleutelt al je online gegevens met een codering, zodat alles wat je online doet volledig privé blijft;

- Een VPN verwisselt je IP-adres met een ander IP-adres, zodat niemand je nog kan volgen op het web;

- Een VPN beschermt je tegen hackers en criminelen op openbare wifi, houdt het netwerk op je werk veilig en verbergt zelfs je virtuele locatie.

App en desktop van VPN Nederland

VPN Nederland

Niet gek dus dat het aantal VPN-gebruikers enorm is gestegen de laatste jaren. En dat de voorspellingen erop wijzen dat die groei alleen nog maar maar meer zal toenemen.

Dat geldt ook voor VPN Nederland. De dienst die voor en door Nederlanders is gemaakt, ziet haar gebruikersaantallen groeien. Dat zijn mensen die uit veiligheid kiezen voor een VPN, maar ook volk dat vanuit het buitenland bijvoorbeeld het WK voetbal via de NOS willen volgen. Met Hollands commentaar, zoals het hoort.

Andere voordelen van een 100% Nederlands platform is dat de app en ondersteuningsdienst in eigen taal zijn. Geen geouwehoer met Engelstalige instellingen of helpdesks dus. En ook leuk: één lidmaatschapje is goed voor oneindig veel apparaten. Je hoeft dus niet je VPN voor je computer en telefoon apart te regelen of te betalen.

Dikke vette aanbieding

Enthousiast geworden? Kijk vooral naar deze speciale aanbieding. Bij VPN Nederland lap je nu namelijk in plaats van €119,40 slechts €23,88 per jaar. Dat is €1,99 per maand. Een korting van maar liefst 80%. Je scoort je VPN HIER.

Met VPN Nederland herstel je je online privacy, bescherm je je gegevens en beveilig je al je apparaten met slechts één VPN-account. Ook geniet je van onbeperkt sport, films en series streamen en downloaden. In binnen- en buitenland. Wat wil je nog meer?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VPN Nederland.

Lifestyle
  • VPN Nederland
  • iStock, matejmo