Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM vervolgt acteur Thijs Römer voor zedendelicten met minderjarigen

In totaal liggen er drie aangiftes tegen de acteur.

Thijs Römer

Al enige tijd pakken donkere wolken zich samen boven acteur Thijs Römer. Een paar weken geleden stelde zijn management nog dat hij "het afgelopen jaar te hard heeft gewerkt" en "daarom rust neemt". Zijn ingeplande sabbatical lijkt echter meer te maken te hebben met de beschuldigingen aan zijn adres.

Vandaag is duidelijk geworden dat de acteur ook daadwerkelijk vervolgd gaat worden. Volgens het OM is dat naar aanleiding van drie aangiftes voor online zedendelicten met minderjarigen. De meisjes waren destijds tussen de 14 en 16 jaar. De 44-jarige acteur wordt niet direct aangehouden en de zaak wordt pas volgend jaar inhoudelijk behandeld. Dan wordt ook duidelijk waar Römer precies van wordt beschuldigd.

Sekstortion

Toch ligt er al wat informatie op straat. In de Telegraaf was in september te lezen dat de beschuldigingen onder meer gaan over 'sekstortion'. Hieronder vallen onder meer 'niet-fysieke vormen van dwang om seksuele gunsten van het slachtoffer af te persen'. In andere woorden: online seksueel misbruik. Ook stelde de krant dat één van de vermeende slachtoffers volgens bronnen dichtbij het onderzoek er zó slecht aan toe zou zijn, dat ze is opgenomen in een instelling.

De jonge vrouwen zouden allemaal lid zijn van een online fanclubje van Römer, en op deze manier met hem in contact zijn gekomen.

'Ik was 14'

Enkele maanden daarvoor, in mei van dit jaar, werd de acteur al beschuldigd van seksueel wangedrag. Een vrouw (20) claimde toen dat ze op 14-jarige leeftijd onder andere naaktfoto's moest sturen voordat ze een handtekening kreeg van Römer. Ook moest ze naar eigen zeggen vunzige spraakberichten inspreken. "Als ik foto's stuurde, kreeg ik op mijn verjaardag 20 euro van jou", aldus de vrouw.

Misdaad
  • NOS, de Telegraaf
  • Brunopress.nl