Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

24 jaar lang een cold case

Vierentwintig jaar geleden brengt Daan van Kranenburg (47) een bezoek aan een motorzaak in Geldermalsen. Daar wordt hij tijdens een overval om het leven gebracht. Maar door wie?

Daan van Kranenburg

Op maandag 16 november 1998 drinken de eigenaren van motorzaak Helimotors na sluitingstijd een bakkie koffie met enkele vaste klanten, onder wie Daan.

Het gezellige tafereel vindt plaats in de kantine achter het winkelgedeelte en wordt rond 21.30 uur bruut verstoord wanneer er opeens glasgerinkel klinkt. Enkele van de mensen die aan het borrelen zijn, onder wie Daan, haasten zich naar het winkelgedeelte om te kijken wat er aan de hand is.

Tot hun schrik zien ze dat de toegangsdeur is opengebroken en dat er in de winkel een onbekende man met een bivakmuts staat. Ook zien ze dat er buiten voor de deur een auto is geparkeerd en dat daar een tweede overvaller rondloopt. Deze persoon draagt een vuurwapen. Wat er vervolgens gebeurt, is niet helemaal duidelijk, maar feit is wel dat er chaos ontstaat en dat het tot een schietpartij komt. Hierbij wordt Daan geraakt. Vlak daarna overlijdt hij aan zijn verwondingen.

Van de dader(s) ontbreekt 24 jaar later nog altijd ieder spoor. Ondanks uitgebreid onderzoek is het de politie niet gelukt om te achterhalen wie de twee overvallers waren. In 2018 werd op de eerste coldcasekalender aandacht voor deze zaak gevraagd, maar tot de gouden tip heeft dat niet geleid.

Weet u meer over deze zaak? Vul het tipformulier in op politie.nl.

Misdaad
  • ANP, Politie e.a.